Ziggy komt uit een Roemeens asiel. Doordat de mensen daar hun honden vaak niet laten castreren en gewoon op straat laten lopen, komen er natuurlijk veel ongewenste nestjes. Zo ook Ziggy en zijn broertjes en zusjes.

Als hij je goed kent, wordt hij graag aangehaald en vindt het ook heerlijk om op schoot te liggen. Bij vreemden blijft hij liever uit de buurt. Gezien zijn leeftijd kan hij natuurlijk nog veel leren, ook op dit vlak. Hoe spannend hij vreemden soms ook kan vinden, zodra je hem op de arm neemt, voelt hij zich veilig en heeft hij nergens meer last van. Dit is dus ook de perfecte manier om hem aan nieuwe situaties te laten wennen.

Ziggy heeft iemand met geduld nodig die hem rustig helpt zijn nieuwe wereld te leren kennen. Een andere hond als daarbij zou zeker fijn zijn voor hem, maar is geen vereiste.

Ziggy is erg sociaal met andere honden, zowel bekende als onbekende honden en hij spreekt erg goed ‘hondentaal’. Met zijn vrolijke ontwapenende gedrag weet hij veel honden voor zich in te nemen en weet hij ook altijd uit de problemen te blijven. Als een hond niet van hem gediend is, blijft hij er gewoon uit de buurt.

Katten zijn voor Ziggy net zo normaal als andere honden. Als een kat gaat rennen, zou hij er uit speelsheid achteraan kunnen gaan, maar hij heeft absoluut geen kwaad in de zin en slaapt in zijn opvanggezin vaak tegen de kat aan.

Af en toe kinderen op bezoek hoeft geen probleem te zijn, maar echt onderdeel uitmaken van een gezin met kinderen is nog wat te druk voor Ziggy.

Ziggy is ongeveer het formaat van een grote jack russel en zal niet veel meer groeien. Hooguit wordt hij nog wat steviger. Hij is nu bijna 9 kilo. Qua model heeft hij een beetje de verhoudingen van een corgi.

Ziggy is vrolijk, heel slim en hij leert snel. Hoewel zijn puberteit waarschijnlijk al begonnen is, doet hij eigenlijk nauwelijks iets verkeerd. Hij is graag bereid te doen wat de baas van hem verwacht en is goed bij te sturen. Hij loopt bijvoorbeeld op veilige plaatsen al los mee en blijft dan goed in de buurt.

In zijn huidige opvanggezin kan hij (met andere honden) prima een paar uurtjes alleen zijn, maar dit zal in zijn nieuwe huis opnieuw langzaam opgebouwd moeten worden.

Op af en toe een ongelukje na, is hij al goed zindelijk.

Ziggy is in Roemenië en na aankomst ook in Nederland gecheckt en gezond bevonden door een dierenarts. Hij heeft uiteraard een chip, paspoort, vaccinaties en antiparasitica gekregen.
N.B.: de dierenarts in Roemenië had zijn leeftijd 1 a 2 maanden ouder ingeschat dan onze Nederlandse dierenarts. We gaat uit van een geboortedatum rond 30 mei.