OVER ONS

Stichting Perro&Co is een erkend algemeen nut beogende instelling. Donaties aan Stichting Perro&Co zijn aftrekbaar van de belasting.

Stichting Perro&Co

Stichting Perro&Co is in 2017 opgericht, bestaat uit enkel vrijwilligers en heeft geen winstoogmerk. Van elke donatie wordt dus 100% besteed aan onze doelstelling: het verhelpen en voorkomen van het dierenleed dat gepaard gaat met de zwerfhondenproblematiek. Dit doen we doormiddel van het steunen van lokale initiatieven. We bieden praktische, financiële en morele steun en richten ons daarbij op ziekte- en geboortepreventie en adopties van honden.

Onze visie

De naam Perro&Co is Spaans voor hond & co en verwijst naar onze visie op het helpen van honden. We hebben namelijk niet alleen oog voor de honden zelf, maar ook voor de mensen die erbij betrokken zijn. &Co staat voor de mensen die de honden op straat hebben gezet, verzuimd hebben hun hond te steriliseren etc. Doormiddel van voorlichting en het geven van het goede voorbeeld, willen we een bijdrage leveren aan een geleidelijke mentaliteitsverandering.

&Co staat ook voor plaatselijke vrijwilligers die de straathonden verzorgen, hen in hun huis of asiel opnemen, gedumpte pups met de fles grootbrengen. Voor deze mensen willen we een steunpilaar zijn, want samen wordt de last lichter te dragen.

Tot slot staat &Co voor de mensen die de honden adopteren. Ook bij de adoptie van een hond hebben we niet alleen oog voor de hond, maar zeker ook voor de mens. Elke hond en elke persoon is uniek. We streven naar adopties waarbij de hond en zijn nieuwe eigenaar zo goed bij elkaar passen, dat ze een verrijking zijn in elkaars leven en het beste in elkaar naar boven halen. 

Ons team

Flin Itz met opvanghond Zaza

Flin Itz, voorzitter.

De liefde voor dieren loopt als een rode draad door mijn leven. Mijn eerste eigen (afgedankte) hond nam ik toen ik 14 was. Die ging vervolgens mee op kamers, mee naar college, mee naar de kroeg en mee samenwonen met mijn huidige vrouw Marjolijn (penningmeester van Stichting Perro&Co). 

Marjolijn en ik hebben al snel besloten dat er in ons huis altijd een plekje is voor minimaal 1 oude afgedankte hond. Toen Portugese Lamar aan de beurt was om dit plekje in te nemen, raakten we in contact met het Portugese asiel Guadi in Castro Marim. Om dit asiel beter te kunnen helpen, heb ik mijn vrijwilligerswerk bij een andere dierenhulp organisatie opgezegd en zijn we Stichting Perro&Co begonnen.

Ik ben afgestudeerd in Oost Europese studies en Holocaust en Genocide studies, maar hierna al snel omgeschoold tot maatschappelijk werker. Ik heb gewerkt met daklozen, mensen met een verstandelijke beperking, maar vooral (en momenteel) met vluchtelingen.

Het geeft me enorm veel voldoening om een ongewenste hond op te waarderen tot waarde die elke hond in wezen heeft. Met elke gelukkige hond maak je de wereld weer een stukje mooier. Op zijn minst voor die ene hond en zijn nieuwe eigenaar.

Ik geloof in het belang van samenwerking, verbinding en vriendelijke communicatie. Samen kunnen we zoveel meer!

Marjolijn Mesman Schultz met opvanghond Nando

Marjolijn Mesman Schultz, penningmeester

Als baby deelde ik de box al met mijn eigen teckel, die zijn hele leven mijn vaste speelmaatje is gebleven. Verder hadden we konijnen, schapen en leerde ik de geitjes circuskunstjes. Mijn oom en tante hadden een boerderij waar ik veel te vinden was om te helpen met het verzorgen van de dieren. Ook in mijn volwassen leven heb ik altijd dieren, met name honden, gehad. 

Mijn vrouw Flin en ik zijn samen Stichting Perro&Co begonnen, omdat de limiet van hoeveel honden we zelf konden adopteren snel bereikt was en we toch voor meer afgedankte dieren iets wilden kunnen betekenen. Het is hard werken en vergt op alle vlakken veel van ons, maar het geeft heel veel voldoening als er weer een hond geplaatst is. 

Ik ben vanaf de middelbare school direct bij de politie gaan werken en heb hiernaast een deeltijdstudie rechten afgerond. Inmiddels werk ik alweer bijna twintig jaar als jurist bij het Openbaar Ministerie. 

In mijn werk, maar net zo goed binnen de stichting, komt mijn nauwgezetheid en verantwoordelijkheidsgevoel goed van pas. Ik rust pas als de kastellingen op de cent nauwkeurig kloppen.

Erika de Heer met opvanghond Filipe

Erika de Heer, secretaris

Ik ben opgegroeid met honden en vogels en de buurt wist me altijd te vinden als er een dier in nood geholpen moest worden. De hond die we vanaf mijn twaalfde thuis hadden, is met me mee verhuisd toen ik op mezelf ging wonen. 

Ruim twintig jaar geleden adopteerde ik mijn eerste buitenlandse straathond. Toen deze overleden was, ben ik begonnen met het opvangen van honden uit het buitenland die vervolgens in Nederland herplaatst konden worden. Zo ben ik in contact gekomen met het Portugese asiel Guadi en via hen met Flin en Marjolijn. We bleken dezelfde ideeën te hebben over het besturen van een stichting en het helpen van honden.

Ik ben al meer dan 20 jaar fysiotherapeut en heb samen met mijn compagnon mijn eigen praktijk. Wie een eigen bedrijf heeft, is gewend verantwoordelijkheid te nemen voor alle facetten van het hele proces. Dat is bij een stichting niet veel anders. 

Binnen de stichting houd ik mij met name bezig met het opvangen kleine honden en met de administratieve kant van sponsorprogramma.

Sylvia van Gaal met adoptiehond Simba

Sylvia van Gaal, vrijwilliger 

Perro&Co oprichters Flin en Marjolijn ken ik al sinds mijn Letterenstudie in Utrecht. Ook toen deden we al regelmatig samen vrijwilligerswerk. 

Via hen leerde ik het Portugese asiel Guadi kennen. Toen galgo Simba daar gewond en getraumatiseerd werd binnengebracht, was ik op slag verliefd en heb ik hem geadopteerd. Verder woon ik samen met Amira, een saluki uit Dubai, en poezenzusjes Zaza en Loetje (geadopteerd uit een Nederlands asiel).

Momenteel werk ik full-time als ICT netwerkarchitect voor een onderaannemer van KPN. Naast mijn baan ben ik nooit gestopt met vrijwilligerswerk. Ik zie dit als mijn manier om iets goeds terug te geven aan de wereld. Voor verschillende buitenlandse windhondenasiels leg ik huisbezoeken af bij potentiële adoptanten, ik ben actief lid van de Partij voor de Dieren en overtuigd veganist. Voor Perro&Co ben ik coördinator van het sponsorprogramma, waarbij we ernaar streven dat elke asielhond aan een sponsor gekoppeld wordt. De asielhonden krijgen dankzij dit programma bij binnenkomst vaccinaties, driemaandelijks ontworming en maandelijks spot-on druppels tegen teken, zandvliegen etc. Hierdoor worden veel nare ziektes voorkomen.

Corrie Verhoek met adoptiehonden Sasha en Maxi

Corrie Verhoek, vrijwilliger

Al van jongs af aan spelen honden een belangrijke rol in mijn leven. Mijn eerste hond was een puppy dat eigenlijk afgemaakt zou worden en later een kruising dobermann x rottweiler bleek te zijn. Niet de makkelijkste hond om mee te beginnen, maar ontzettend leerzaam. Van de honden die volgden, waren de meeste minstens even uitdagend en elk op zijn eigen manier weer erg leerzaam. 

Ik heb eerder wel Nederlandse afgedankte honden opgevangen en geadopteerd, maar kwam recent pas in aanraking met het redden van buitenlandse honden. Voor mijn Sasha (heel lief, maar behoorlijk prikkelgevoelig en redelijk eenkennig) zocht ik een maatje, nadat mijn Cane Corso was overleden. Stichting Perro&Co had ‘langzitter’ Maxi ter adoptie, die precies hetzelfde profiel had als Sasha en de perfecte match bleek te zijn.

Zo heb ik ervaren hoe mooi en belangrijk het werk van deze stichting is. Toen ik werd gevraagd als vrijwilliger een bijdrage te leveren, hoefde ik dus niet lang na te denken. Ik ben buddy voor mensen die een hond geadopteerd hebben. Ik weet als ervaringsdeskundige precies waar je doorheen gaat en in mijn vrije tijd verdiep ik me graag in trainingsmethodes. Binnenkort begin ik met de opleiding tot gedragstherapeut. Daarnaast houd ik me samen met Flin bezig met de instagram account @stichting_perro_en_co.