PROJECT SENIOR

Oude honden zijn kansloos 

Regelmatig komen er oude honden in het Portugese asiel terecht. Hun kansen op adoptie zijn nihil. Vaak hebben ze moeite om te wennen aan het asielleven en vanwege hun leeftijd hebben ze meer comfort nodig. Soms gaat het om een afgedankte jacht- of fokhond, maar vaker  is het een huishond waarvan de eigenaar is overleden.

De krachten bundelen

Project Senior helpt deze honden aan een fijne oude dag in een liefdevol huis. Dat doen we door de krachten van verschillende mensen te bundelen: gastgezinnen nemen een seniorhond voor altijd in huis en sponsoren dragen bij in de kosten. 

De ervaring leert namelijk dat mensen die in de gelegenheid zijn om een oude hond op te vangen niet altijd de financiële risico’s kunnen dragen. En mensen die de financiële middelen hebben, zijn lang niet altijd in de gelegenheid om een hond in huis te nemen. Maar als we allemaal samenwerken, krijgen de oude honden toch een kans.

Kosten

Zou je bereid zijn om de opvang van een oude hond te sponsoren? Dat kan via de knop hieronder! Het bedrag staat vrij en met elke euro zijn we blij. Uiteraard krijg je als sponsor regelmatig foto’s en updates van het wel en wee van de oude hond in opvang.

In het begin moeten er opeens veel kosten gemaakt worden. De reis, bloedtesten, chip, paspoort e.d.. Op medisch vlak is er vaak ‘achterstallig onderhoud’, zoals kiezen die getrokken moeten worden of tumoren die verwijderd moeten worden. Daarnaast hebben we steeds terugkerende kosten aan medicatie, voer, vaccinaties, etc. En aan het eind natuurlijk de kosten voor euthanasie.

Medische zorg

Onze dierenarts (MARKdierenarts) helpt deze opvanghonden belangeloos. We hoeven alleen de kostprijs van medische behandeling te betalen en krijgen korting op medicatie. De medische zorg is gericht op kwaliteit van leven, niet op levensverlenging.

Senioren die een huis zoeken

Pepe zoekt een huis - gereserveerd

Dit is lieve Labrador Pepe, Pepe is 11 jaar oud en weegt 34 kilo. Pepe is naar het asiel gebracht door zijn eigenaar/fokker. Ondanks dat de fokker veel geld heeft verdiend aan het verkopen van de Labrador pups werd Pepe slecht behandeld. Omdat hij nu te oud is om verder mee te fokken is arme Pepe samen met senior teefjes (zijn gelukkig geadopteerd!) naar het asiel gebracht. Notabene kwam de fokker samen met zijn dochtertje; wat een ongelooflijk slecht voorbeeld!

Pepe had tumoren, één grote tumor zat op zijn buik, een andere op zijn lip en nog een tumor op zijn been. Deze zijn allemaal succesvol verwijderd en gelukkig herstelde Pepe snel van de operatie.

Pepe is een hele lieve, zachtaardige hond. Hij is dol op menselijke aandacht en houdt van knuffelen. Ook is hij heel sociaal naar andere honden toe; hij kan met alle honden in het asiel goed overweg. Pepe loopt goed mee aan de riem. Pepe is zijn leven lang behandeld als een object, hij heeft nooit liefde gekend. Terwijl hij zoveel liefde heeft te geven en het ook zo verdiend. Daarom zijn wij op zoek naar een fijn huis waar hij mag genieten van zijn oude dag. Dit kan middels (gesponsorde) adoptie of als opvanggezin-voor-altijd. Lees hier meer over hoe dat in zijn werk gaat.

#seniordog #helpeenoudehond #adopt #projectsenior
#adopt #oudehond #helpeensenior #gesponsord

Harry zoekt een huis

Dit is kleine, lieve, leuke Harry; een Podengo mix van 10 jaar oud. Harry weegt 6 kilo en is 35 cm hoog.

Harry is op straat gevonden en (gelukkig) naar het asiel gebracht. Hij is dol op menselijke aandacht, houdt van knuffelen en dan het liefst op schoot. Harry is een heel lief, sociaal mannetje en helemaal niet angstig. De verzorgers denken dat hij vast ooit een gelukkig leven ergens in huis heeft gehad. 

Harry loopt goed mee aan de lijn en is sociaal naar andere honden toe. Kortom: zo’n lief klein mannetje hoort toch niet thuis in het asiel?! Maar heerlijk bij iemand thuis die hem regelmatig de aandacht en knuffels kan geven die hij zo verdiend.

Dit kan middels gesponsorde adoptie. Dat houdt in dat een deel van de kosten van het naar Nederland halen door sponsoren wordt betaald. Lees hier meer over het verschil tussen adoptie en gastgezin-voor-altijd. 

Rufino zoekt een huis

Dit is Rufino, Rufino is een Portugese Podengo van 12 jaar oud, hij weegt 10 kilo en is 45 cm hoog. Rufino is door zijn eigenaar naar het asiel gebracht omdat hij hem te oud vindt om nog langer te gebruiken voor de jacht. Zo ontzettend sneu dat hij na al die jaren trouwe dienst uiteindelijk als senior in het asiel belandt.

Rufino heeft een heel erg lief, zachtaardig karakter. Hij houdt erg van mensen. Als een verzorger hem roept komt hij gelijk aangerend in de hoop op een paar fijne knuffels. Hij heeft duidelijk altijd met andere honden samengewoond, hij is heel sociaal en vriendelijk naar andere honden toe.

Rufino verkeerd in goede gezondheid (je zou hem geen 12 jaar geven!) en wij hopen dat hij zijn laatste jaren nog in een liefdevol huis kan doorbrengen, waar hij regelmatig lekker geknuffeld wordt.

Gun jij dat Rufino ook zo? Dit kan middels een (gesponsorde) adoptie of als gastgezin-voor-altijd. Lees hier meer over hoe dat in zijn werk gaat.

Princess zoekt een huis

Deze knappe Bretonse Spaniel heet Princess. Princess is 11,5 jaar oud. Ze is door haar eigenaar gedumpt bij het asiel omdat hij haar te oud vindt om nog te kunnen gebruiken voor de jacht. Ongelooflijk triest hè; na jaren trouwe dienst…!

Princess is heel erg lief, ze houdt erg van knuffelen. Ze is heel vriendelijk naar mensen toe, ze heeft zoveel liefde te geven. Princess heeft nooit liefde gekend; ze werd alleen maar gezien als een ‘gebruiksvoorwerp’ voor de jacht. Wij zoeken voor Princess iemand die haar in huis wil nemen. Een plek waar ze een fijne, liefdevolle oude dag kan hebben en eindelijk ook behandeld wordt als een prinsesje; want dit verdient ze zo!

Dat kan middels (gesponsorde) adoptie of als gastgezin-voor-altijd. Lees hier meer over hoe dat in zijn werk gaat.

Winnie zoekt een huis

Dit is Winnie: een Portugese Podengo van 14 jaar oud. Deze lieve dame is aan het asiel overgeleverd omdat ze te oud is geworden om nog te kunnen gebruiken voor de jacht. De verzorgers van het asiel hadden haar nooit deze leeftijd gegeven; ze is nog zo fit en levenslustig!

Winnie is een heel vriendelijk hondje, heel mensgericht: ze houdt duidelijk erg van mensen. Winnie is totaal niet verlegen, ze is heel sociaal, ook naar andere honden toe. En loopt goed mee aan de lijn.

Wij hopen dat iemand Winnie in huis wil nemen en haar de liefde kan geven die ze nooit heeft gekregen. Ze heeft zoveel liefde te geven en verdient het om op haar oude dag in een liefdevol huis te wonen. Gun jij haar dit ook zo? Dat kan als adoptant of als gastgezin-voor-altijd. Lees hier meer over hoe dat in zijn werk gaat.

Luna zoekt een huis

Dit is mama Luna, Luna is naar het asiel gebracht met haar 2 pasgeboren baby’s en nog meer hondjes die bij hetzelfde huis vandaan komen. We denken dat sommige van deze hondjes ook haar kinderen zijn.

Luna is 10 jaar en dan nog steeds moeder van 2 pasgeboren baby’s (!)…hoe vaak zal ze al baby’s hebben gekregen? Luna is een hele goede moeder; ze zorgt erg goed voor haar baby’s. Luna is een heel lief, zachtaardig hondje die het zo verdiend om nu zelf goed en liefdevol verzorgd te worden. Haar baby’s zijn inmiddels oud genoeg: het is nu tijd voor Luna!

Gun jij Luna ook zo nog liefdevolle jaren? Wij zoeken voor haar een fijne plek waar ze niet meer hoeft te zorgen maar zelf liefdevol verzorgd wordt. Dat kan middels een (gesponsorde) adoptie, lees hier meer over hoe dat in zijn werk gaat.

Fadista zoekt een huis

Fadista werd door zijn ex-eigenaar, een jager, gebracht naar het asiel: omdat hij nu te oud is geworden om te kunnen gebruiken voor de jacht.Zo gaan helaas veel jagers om met hun honden in Portugal. Echt heel triest dat zo’n lieve senior na jaren trouwe dienst uiteindelijk in het asiel beland. Fadista is een Bretonse Spaniel van 14 jaar oud, hij weegt 16 kilo en is 45 cm hoog.

Fadista is sociaal naar andere honden toe en loopt goed mee aan de lijn. Ook autoritjes vindt hij prima; hij is erg rustig in de auto. Hij is sowieso erg kalm: hij slaapt veel, soms maakt hij even een ommetje, kwispelt vrolijk zijn staart en komt af en toe een knuffel vragen. Daarna gaat hij weer lekker (verder) slapen.

Kortom: Fadista is heel erg lief, heeft een extreem zachtaardig karakter en verdient het om aan het einde van zijn leven in een liefdevol huis te wonen. Iets wat hij nog nooit heeft gehad.

Zou jij Fadista in huis willen nemen? Dat kan middels een (gesponsorde) adoptie of als gastgezin-voor-altijd. Lees hier meer over hoe dat in zijn werk gaat.

foto: Christel Wellens
Nino
foto: Christel Wellens

Nino zoekt een huis

Nino zit al sinds 2015 in het asiel. Hij werd door zijn eigenaar bij het asiel achtergelaten toen hij nog maar vier jaar oud was. Zijn eigenaar ging tijdelijk in het buitenland werken en zou zijn honden daarna weer ophalen. Toen hij weer terug was beloofde hij steeds te komen, maar ze hebben hem nooit meer gezien. Inmiddels is Nino oud en is zijn kans op adoptie minimaal.

Nino houdt van wandelen, kan het met de meeste teven en sommige reuen goed vinden en is dol op knuffels.  

Zou jij Nino in huis willen nemen? Dat kan middels (gesponsorde) adoptie of als gastgezin-voor-altijd. Lees hier meer over hoe dat in zijn werk gaat.

Ludwig senior

Ludwig zoekt een huis

Ludwig is 12 jaar oud, hij weegt 21 kilo en is 50 cm hoog.

Het is ongelooflijk hoeveel oudere honden er in Portugal zo op straat worden gezet. Vaak zijn ze heel hongerig, moe en gewond; ze zijn natuurlijk ook helemaal niet gewend om op straat te leven. Veel (senior-) honden overleven het niet op straat.

Zo is ook senior Ludwig gevonden op straat en toen gelukkig naar het asiel gebracht. 

Ludwig is heel lief, vriendelijk en sociaal naar mensen en naar andere honden toe. Hij loopt goed mee aan de lijn. Het ziet ernaar uit dat hij voorheen het huiselijke leven gewend was. Ludwig is doof, verder is hij in goede gezondheid. Hij hoort niet thuis in het asiel.

Wij zoeken voor Ludwig iemand die hem in huis wil nemen.Een plek waar hij een fijne oude dag kan hebben. Dat kan als adoptant of als gastgezin-voor-altijd. Lees hier meer over hoe dat in zijn werk gaat.

senior Dog adopteer of wordt gastgezin-voor-altijd
senior Dog in het asiel adopteer of wordt gastgezin-voor-altijd

Dog zoekt een huis

Dog is 10 jaar oud, hij weegt 23 kilo en is 50 cm hoog. Dog is een kruising met Boxer. Zijn eigenaar is overleden en omdat niemand van de familie voor hem wilden zorgen is hij in het asiel terecht gekomen. Een hele trieste situatie. Zeker voor een oudere hond die gewend is aan het huiselijke leven. 

Dog is een hele lieve hond. Hij houdt erg van aandacht en van knuffelen; hij is erg aanhankelijk naar mensen toe.  Dog komt gelijk naar je toe als je hem roept en loopt goed mee aan de lijn. Dog is sociaal naar teven maar niet naar alle reuen. 

Gun jij lieve Dog ook een fijne oude dag in een liefdevol huis? Dat kan als adoptant of als gastgezin-voor-altijd. Lees hier meer over hoe dat in zijn werk gaat.

Tiger zoekt een huis

Tiger is een Bretonse Spaniël van 12 jaar oud, hij weegt 18 kilo en is 45 cm hoog. Tiger heeft van pup af aan in een fijn huis gewoond, is goed verzorgd en was geliefd door zijn eigenaar. Helaas is zijn eigenaar overleden en heeft de familie Tiger naar het Portugese asiel gebracht.

Tiger is een vrolijke, lieve, hele vriendelijke hond. Hij houdt erg van mensen en is sociaal naar andere honden. Tiger is gewend aan het leven in huis en loopt goed aan de lijn.

Lieve Tiger hoort niet thuis in het asiel, gun jij hem ook een fijne oude dag in een liefdevol huis? Dat kan als adoptant of als gastgezin-voor-altijd. Lees hier meer over hoe dat in zijn werk gaat.

Diva zoekt een huis – GERESERVEERD

 

Diva is 10 jaar oud, ze weegt zo’n 15 kg en is 45 cm hoog. Ze is bij het Portugese asiel ingeleverd, omdat haar eigenaar haar vanwege haar leeftijd niet meer wilde. De vrouw die bij het asiel woont, laat haar bij haar binnen slapen en zegt dat het een heel lieve hond is met goede manieren. Ze is heel zachtaardig naar mensen en ook goed met andere honden.

Wie geeft Diva een fijne oude dag? Dat kan door haar te adopteren of door haar gastgezin-voor-altijd te worden. Lees hier meer over hoe dat in zijn werk gaat.

Mazou zoekt een huis

Kleine Mazou is ongeveer 11 jaar oud, hij weegt 7,5 kilo en is 35 cm hoog. Mazou heeft een lief, zachtaardig karakter. Als hij je nog niet kent is hij een beetje verlegen en onzeker, maar als hij je eenmaal heeft leren kennen en vertrouwd krijg je er onvoorwaardelijke liefde voor terug. Mazou loopt netjes aan de lijn en is heel sociaal naar andere honden toe. Opgetild worden vindt hij niet zo leuk.

Gun jij hem ook een fijne oude dag in een fijn huis waar hij meer zelfvertrouwen krijgt en zich veilig voelt? Adopteer haar dan of word haar gastgezin-voor-altijd. Lees hier meer over hoe dat in zijn werk gaat.

Benny zoekt een huis

Lieve kleine Benny is ongeveer 10 jaar oud, hij weegt 7,5 kilo en is 35 cm hoog. Benny is gewend aan mensen en makkelijk in de omgang. Hij had duidelijk tot verkort een huis en heeft zeker niet altijd op straat gewoond. Benny is al op leeftijd maar hij lijkt in goede gezondheid te zijn. Alleen zijn linkeroog is blind maar gelukkig ziet hij met zijn rechteroog goed en beïnvloed het niet de kwaliteit van zijn leven. Benny loopt graag mee aan de lijn en is sociaal naar andere honden. 

Wij zoeken voor Benny iemand die hem in huis wil nemen, een plek waar Benny nog een fijne oude dag heeft. Dit kan als adoptant of gastgezin-voor-altijd. Lees hier meer over hoe dat in zijn werk gaat.

Geredde senioren

Pepsi is nadat ze een aantal maanden bij de gemeentelijke opvang heeft gezeten (gelukkig) naar het asiel gebracht. Hier werd ze beter verzorgd en kreeg ze meer aandacht. In haar vaccinatie boekje is te zien dat ze voorheen een eigenaar heeft gehad. Ze heeft in huis gewoond samen met 5 andere honden die tegelijk met Pepsi naar de opvang zijn gebracht. Helaas weten we verder niets van haar verleden.

Pepsi woont nu in Nederland in een huis met enorme tuin en hondenvriendjes. Daar mag ze heerlijk bijkomen van alle avonturen en alsnog gaan genieten van haar leven. 

#adopt #senior #opvanggezin #zoekthuis

Dit kleine, lieve mannetje wist niet wat hem overkwam: Van de ene op de andere dag zat hij in het asiel. Zijn eigenaar is plotseling overleden en niemand van de familie nam de zorg voor Foxy op zich. 

Gelukkig kon hij al vrij snel naar Nederland komen en is hij geadopteerd door lieve mensen die zelf ook niet meer piepjong zijn. 

Momo werd in Portugal op straat gevonden. Hij bleek gechipt en de eigenaar kon worden opgespoord, maar die bleek hem niet meer te willen. Letterlijk op straat gezet dus. Wat een pech kun je als hondje hebben. Maar nu lacht het leven hem weer toe. Hij woont in Nederland bij iemand die hem overal mee naar toe neemt en bij wie het bed hun gezamenlijke mand is. We hopen dat dit 13-jarige ventje nog een aantal jaren mag genieten van zijn bonustijd. 

14-jarige Kiki werd ingeleverd bij het asiel toen haar eigenaar opgenomen werd in een verzorgingstehuis. Haar gebit was er vreselijk aan toe en ze was sterk vermagerd. Daarom hebben we haar direct naar een tijdelijk opvanggezin Nederland laten komen. Met hulp van vele donateurs en MARKdierenarts is vrijwel haar hele gebit getrokken.  Gelukkig heeft ze de zware operatie goed doorstaan en knapte ze goed op. Daarna is ze geadopteerd door mensen waar ze ontzettend dol op is. Kiki is na een geweldige oude dag / tweede jeugd omringd door liefde overleden.

Bernardo kwam in april 2023 in het asiel en werd toen geschat op 13 jaar oud. 

Hij liep op straat in de buurt van een verlaten huis waar junkies rondhingen. Omdat er niet echt voor hem gezorgd werd, heeft de gemeente hem daar weggehaald en naar het asiel gebracht. Over zijn verleden is verder niets bekend, maar de kans is groot dat hij vroeger wel een huis heeft gehad. 

Nu heeft zich een geschikte adoptant gemeld en mag hij naar Nederland komen.

Lolita werd in Portugal op dertienjarige leeftijd naar het asiel gebracht, omdat haar eigenaar was overleden. Arme Lolita, ze begreep er allemaal helemaal niks van.

Gelukkig besloot iemand in Nederland om haar gastgezin-voor-altijd te worden en maakten de donateurs van Project Senior dit mogelijk. Als oud en ook nog eens zwart hondje, zou ze in Portugal geen enkele kans hebben gehad op adoptie. 

Quica werd in Portugal in een natuurgebied gevonden, liggend onder een boom. Ze was erg vermagerd, had een slechte vacht en was blind. Ze kan daar niet op eigen kracht zijn gekomen. Iemand heeft haar daar achtergelaten om te sterven. Gelukkig werd ze gevonden en naar het asiel gebracht. Daar diende zich zowaar al snel iemand aan die haar wilde adopteren. Toen zij na vele smoesjes uiteindelijk niets meer van zich liet horen, besloten we dat Quica naar Nederland mocht komen.

Ze woont nu op het ‘hoofdkwartier’ van Stichting Perro&Co en krijgt alle zorg die ze nodig heeft. Ze krijgt speciaal voer vanwege haar voedselallergie, hypoallergene kauwsnacks en wordt regelmatig gewassen met speciale shampoo. Haar jeuk is over en haar vacht groeit terug! Hoewel Quica blind is, kan ze op het erf goed haar weg vinden. 

Bellini van 12 jaar oud is naar het asiel gebracht toen zijn eigenaar was overleden en niemand van de familie voor hem wilden zorgen. Gelukkig hoefde Bellini op zijn oude dag niet heel lang in het asiel te blijven, want hij heeft nu een gastgezin-voor-altijd! Het gastgezin keek enorm uit naar zijn komst, waar zijn zachte, warme, (orthopedische) bed al klaar stond voor hem! Dankzij de sponsoren van Project senior worden de kosten van zijn levensonderhoud en de medische kosten betaald.

Flip, inmiddels overleden

Oude Fips (nu Flip) was zo verwaarloosd binnengekomen dat de vrijwilligers niet dachten dat hij het nog lang zou maken en al helemaal niet dat iemand hem nog zou willen hebben. Vervilte vacht, veel te mager, een enorm slecht gebit, blaasontsteking en ook nog een hartruis.

Eenmaal in Nederland moest hij eerst aansterken. Dankzij de enorm goede zorg van het gastgezin, woog hij 6 weken later 6,7kg in plaats van 5kg en was hij sterk genoeg om de operaties aan te kunnen. 

Vrijwel al zijn kiezen en tanden zijn getrokken, er zijn cystes van zijn prostaat verwijderd, hij is gecastreerd (om herhaling van de cystes te voorkomen) en zijn blaasgruis en -ontsteking is behandeld. Nu krijgt hij de rest van zijn leven blaasgruisdieet en pijnstilling vanwege zijn artrose. 

Flip is enorm opgeleefd! Hoewel hij dement is en veel slaapt, speelt hij veel en is hij dol op wandelen. Verder mag hij hele dagen op schoot liggen en in bed slapen. Daar geniet hij met volle teugen van!

Elly is 8 jaar oud. Ze was om een onbekende reden bij het asiel gebracht, zoals helaas zo vaak gebeurd. Na een tijdje had ze het geluk dat ze geadopteerd werd door een jong koppel. Het geluk was maar van korte duur. Het koppel had andere plannen gemaakt waar een hond niet ‘handig’ bij was en hebben Elly weer terug gebracht naar het asiel. Dit is echt een vreselijke en verwarrende gebeurtenis voor een hond. Elly verdient zoveel beter. Ze is de meest lieve, zachtaardige hond die je kunt voorstellen. Gelukkig mag ze heel binnenkort naar Nederland komen. Het grootste deel van de kosten van transport, vaccinaties en de behandeling van leishmania is dankzij donateurs van Project Senior betaald.

Benji is naar het asiel gebracht  nadat hij 9 jaar (van pup af aan) bij zijn eigenaren heeft gewoond. Omdat zijn eigenaren gingen scheiden en geen van beiden de zorg voor Benji op zich wilden nemen. Gelukkig is Benji geadopteerd en mag hij de rest van zijn leven bij zijn adoptanten verblijven. Dankzij de sponsors van Project Senior heeft Benji alle vaccinaties gekregen en zijn de kosten voor het transport naar Nederland betaald. Zo heeft Benji toch nog een hele fijne oude dag! 

Diana kwam samen met Maggie in het asiel, omdat haar eigenaar te oud werd om voor hen te zorgen. Diana moest eerst tegen hartworm behandeld worden en daarna mocht ze Maggie achterna reizen. Diana mag de rest van haar leven bij haar gastgezin-voor-altijd verblijven. Diana is geopereerd aan melkkliertumoren en haar chronisch ontstoken baarmoeder is verwijderd. Zo kan ze er weer een aantal jaren tegenaan. Ze krijgt dagelijks onsior tegen de pijn aan haar versleten gewrichten en een lage dosis clomicalm tegen verlatingsangst. Zoals we wel vaker zien gebeuren, is Diana enorm opgeleefd. Na een aantal maanden in haar gastgezin, leek ze wel jaren jonger!

Luna, inmiddels overleden

Luna werd naar het asiel gebracht, omdat haar eigenaar opgenomen moest worden. Hij bleek al een tijdje te lijden aan Alzheimer en kon haar niet meer verzorgen. Ze was mager, zat onder de teken en haar vacht was vies. Luna had door mishandeling een oude botbreuk in haar bovenkaak. Daardoor stond haar neusje scheef en was er een open verbinding tussen haar gehemelte en neusholte. Dat gaf veel ongemak en ontsteking, dus daar is ze aan geopereerd. MARKdierenarts heeft (tegen kostprijs) het gehemelte kunnen dichten, waardoor ze weer goed kon ademen, eten en drinken. Ook is ze geopereerd aan melkkliertumoren en is ze alsnog gesteriliseerd. Bij deze operatie bleek ze een open buikwand te hebben en alle organen waren verkleefd en lagen op de verkeerde plek in haar buik. De oorzaak is waarschijnlijk meerdere slecht uitgevoerde keizersnedes in het verleden. Wat moet het hondje een pijn hebben geleden. In haar gastgezin heeft ze nog twee jaar kunnen genieten van een pijnvrij en comfortabel leven vol liefde. 

Dalila, inmiddels overleden

Dalila was samen met Java naar het asiel gebracht, omdat hun eigenaresse opgenomen moest worden. Deze lieve honden waren het harde asielleven niet gewend en konden er totaal niet aarden. Het is niet gelukt iemand te vinden die hen beiden wilde adopteren en omdat de honden sterk aan elkaar gehecht waren, hebben we besloten dat ze samen in opvang mochten blijven.

Dalila had allerlei bulten, zowel uitwendig als hoogstwaarschijnlijk ook inwendig. Daarnaast had ze hartworm en blaasgruis en natuurlijk artrose. Ze zag niet meer zo goed en hoorde bijna niks. Daar had ze zelf helemaal geen last van. Ze kreeg dagelijks pijnstillers en medicatie tegen misselijkheid. De hartworm behandelen, was vanwege haar leeftijd te gevaarlijk. Daarom kreeg ze maandelijks milpro, zodat de hartwormen zich in ieder geval niet kunnen vermenigvuldigen. Uiteraard kreeg ze ook dieetvoer vanwege haar blaasgruis.

Dalila was het liefste hondje dat we ooit gekend hebben. Ze vond alle mensen leuk en deed lief tegen alle honden. Als we puppy’s in opvang hadden, waren die altijd dol op oma Dalila en ze mochten bij haar in de mand slapen. 

Java, inmiddels overleden

Java kwam samen met Dalila naar Nederland. Al na zes weken overleed Java helaas. Ze zorgde tot het laatste moment voor Dalila als een echte hoeder. In het donker leidde ze Dalila langs obstakels en ze likte haar dagelijks schoon. Alsof Dalila al eerder dan wij wist dat Java het niet zou redden, zorgde Dalila de laatste dag voor Java. Tot het laatste moment zijn ze neus aan neus samen geweest.

Het duurde helaas maar kort, maar Java heeft wel enorm genoten van haar laatste weken in haar gastgezin op het platteland. Java was totaal niet geïnteresseerd in mensen, maar leefde er enorm van op om in een roedel te wonen. Samen met de andere honden bewaakte ze het erf en genoot van de vrijheid. Om vervolgens lekker bij het haardvuur uit te rusten. 

Poeki, inmiddels overleden

Poekie was de eerste hond van Project Senior. Eigenlijk is Project Senior door hem ontstaan. Hij was met zijn 11 jaar fysiek nog behoorlijk fit, maar het lukte niet om een geschikte adoptant voor hem te vinden. Hij had tien jaar in het asiel gezeten en we denken dat dit zijn sporen heeft nagelaten. Of het nu door demtentie kwam of doordat de lange opsluiting zijn hersenen aangetast had, Poekie was niet helemaal normaal. Hij kon niet zo goed met veranderingen omgaan en snapte niet veel. Als hij iets niet snapte, werd hij bang. Daarom besloten we dat hij beter in de opvang kon blijven waar hij was. Daar heeft hij nog anderhalf jaar een heerlijk overzichtelijk leven gehad.

Vaste Donateurs

Hondenuitlaatservice EHBhond Nijmegen.

Pack leader Bob: ‘Ik doneer het bedrag dat ik per maand ontvang voor een hond die ik 1x per week uitlaat. De honden die ik uitlaat hebben het allemaal getroffen met leuke baasjes en een warm thuis. Ik hoop dat ik met deze maandelijkse donatie honden die het niet zo getroffen hebben een beetje kan ondersteunen.’

Jouw bedrijf op onze website? Neem contact op.