Overweeg je om een buitenlandse hond te adopteren, maar heb je bij ons de hond van jouw keuze niet gevonden? Buitenlandse Hond InZicht heeft goede tips op een rijtje gezet om je verder te helpen.

Hoe herken je een goede stichting? Waar let je op als je een hond kiest? Dat lees je allemaal in de gratis ebook die je op hun website kunt downloaden. 

Hieronder enkele links naar andere stichtingen waar je wellicht jou perfecte match kunt vinden

Past een galgo misschien bij jou? Op de website van Dutch Galgo Lovers lees je meer over deze Spaanse jachthonden. 

Er is in Spanje een gruwelijke traditie van het ongeremd fokken van galgo’s en deze aan het eind van het jachtseizoen weer dumpen. Jagers gooien ze levend in waterputten, hangen ze aan bomen of bruggen, steken ze in brand of laten ze simpelweg aan hun lot over. 

Gelukkig zijn er asiels en stichtingen die deze honden redden en het mogelijk maken dat ze naar een liefdevol huis verhuizen. Kijk hier welke galgo’s op dit moment ter adoptie zijn. 

Van podenco tot pointer, van setter tot waterhond. In de Spaanse shelter waar Hobodogs mee samenwerkt, wachten veel verschillende soorten honden op een fijn thuis.

De meeste honden op hun website zijn nog in het buitenland en mogen rechtstreeks naar hun nieuwe Nederlandse huis reizen. Sommige honden zijn al in een gastgezin in Nederland. De vrijwilligers zullen hun uiterste best doen om een zo zorgvuldig mogelijk match te maken en ook na adoptie kun je nog bij hen terecht met vragen. 

Bekijk hier welke honden Hobodogs ter adoptie heeft. 

Dutch Dog Rehabilitation Centre is een stichting die (buitenlandse) honden in huiselijke kring opvangt, rehabiliteert en herplaatst. Honden die tussen wal en schip dreigen te vallen of iets meer aandacht nodig hebben voordat ze als huishond geplaatst kunnen worden. 

Er wordt een zorgvuldige selectie gemaakt, zodat de hond en de nieuwe eigenaar echt goed bij elkaar passen. De nieuwe eigenaar krijgt begeleiding zolang als nodig is. 

 Kijk hier welke honden ze op dit moment beschikbaar hebben voor adoptie.

Op de website van verhuisdieren vindt je advertenties van honden die in Nederland verblijven en ter adoptie zijn. 

De advertenties kunnen geplaatst zijn door particulieren die hun eigen hond willen herplaatsen of stichtingen die honden in een pleeggezin hebben. Voor handel of broodfok mag hier niet geadverteerd worden. 

Het aanbod is groot, maar je moet zelf beoordelen hoe betrouwbaar de aanbieder van de hond is (Spreekt deze de waarheid? Past de hond wel echt bij jou? Is de hond gezond? )