De operatie van Beto

Help Beto

Al bij de standaard gezondheidscheck bij MARKdierenarts bleek dat er iets niet goed met Beto’s hart was. Bij de Specialistische Dierenkliniek Utrecht kwamen ze er dankzij een echo (die ze gratis hebben gedaan voor hem!) achter in welke richting het probleem gezocht moest worden. Uitsluitsel kregen we bij de cardioloog van Veterinaire Specialisten in Vught.

Zijn aangeboren hartafwijking heet PDA. Dit is een lekkage in de verbinding tussen de longslagader en de aorta. Dankzij nieuwe technieken, is dit heel goed en veilig te verhelpen. Via een bloedvat in de lies, kunnen ze helemaal bij dit lek komen en er een plug in stoppen. Dan is hij binnen een paar dagen klachtenvrij en is zijn probleem voor de rest van zijn leven geheel verholpen.

Beto heeft geluk dat we er op tijd bij waren. 70% van de honden met PDA overlijdt al binnen het eerste levensjaar en hij was al anderhalf toen het ontdekt werd. Als we niets hadden gedaan, was de kans groot dat hij niet langer dan een jaar meer te leven had gehad. 

Niek Beijerink
v.l.n.r.: Bas Wetzels (radioloog), Niek Beijerink (cardioloog), Caroline Melis (cardioloog in opleiding)

Beto is op 1 februari 2023 geopereerd. De operatie is volledig volgens plan verlopen. Zie deze video voor uitleg van cardioloog Niek Beijerink over de operatie.

De kliniek Veterinaire Specialisten heeft de kosten zoveel mogelijk weten te drukken voor ons. Daarbovenop heeft cardioloog Niek Beijerink besloten deze operatie van bijna tweeënhalf uur als vrijwilligerswerk te doen. Dat komt neer op een korting van €638! Hij wil graag dat dit ten goede komt aan andere honden die het nodig hebben. Daar zullen we zeker zorg voor dragen. 

Het gaat erg goed met Beto! Hij is direct al actiever. Hij speelt meer en langer en is nog vrolijker dan hij al was. Dank aan iedereen die heeft meegeholpen om dit mogelijk te maken voor Beto. 

Help Beto
Gezondheidscheck bij Lucas van MARKdierenarts in Vleuten
Help Beto
Echo bij de Specialistische Dierenkliniek Utrecht
Help Beto
Onderzoek door de cardioloog van Veterinaire Specialisten in Vught