Andre, in opvanggezin in Spanje

Geboren (geschat): 2021
Gecastreerd: binnenkort
Met honden: goed
Met katten: zou kunnen bij mensen die ervaring hebben met jachthonden laten wennen aan katten.
Betrouwbaar met kinderen: onbekend 
Gezond: binnenkort wel
Formaat: middenslag, +/-15 kilo. 

Een vrijwilliger van het Portugese asiel waar we mee samenwerken, woont net over de grens in Spanje. Daar zwierf deze podenco reu rond, broodmager en op zoek naar eten. 

 

Gelukkig kijkt niet iedereen weg in zo’n situatie en heeft onze kennis deze hond in huis genomen. Hij was er lichamelijk niet goed aan toe, maar zijn karakter is super. Andre is heel lief naar mensen en naar andere honden en heeft een heel vrolijk en opgeruimd karakter. Hij gedraagt zich in huis keurig. Hij blaft niet, is zindelijk, heeft nergens op gekauwd, kan even alleen zijn.

Andre is getest met katten. Hij had er zeker veel interesse in, maar niet extreem fanatiek. We denken daarom dat hij wel zou kunnen leren om met katten samen te leven, maar alleen als de katten honden gewend zijn en de eigenaar/opvanger dit goed begeleidt. We kunnen filmpjes sturen op aanvraag. 

Bij de dierenarts bleek dat hij besmet is met hartworm, maar verder geen ziektes heeft. Hartworm is gelukkig goed te behandelen en eind juni is deze behandeling afgerond. Inmiddels is hij gecastreerd en ook door onze eigen Nederlandse dierenarts (MARKdierenarts) nagekeken en gezond bevonden. Wel is hij nog wat te mager, maar daar wordt aan gewerkt. Andre kan 7 juli naar Nederland te komen.

Hopelijk mag hij dan direct naar zijn definitieve huis, maar anders zoeken we een opvanggezin voor hem. Wil je hem opvangen en/of misschien adopteren? Neem dan vrijblijvend contact op via info@perroenco.nl