telma

Telma 

Geboren (geschat): 2017 (waarschijnlijk jonger)

In asiel sinds: 2021

Gesteriliseerd: ja

Kan met honden: ja

Kan met katten: onbekend

Betrouwbaar met kinderen: ja (voor zover bekend)

Formaat: medium. (ze lijkt op een herder, maar is veel kleiner)

Telma is een super lieve slimme en vrolijke hond. Haar uiterlijk lijkt op een herder, maar ze is veel kleiner dan een herder. Het is echt een middenslag hond. Ze heeft vrijwel haar hele leven in het Portugese asiel gezeten. Toen ze eruit gehaald werd door haar gastgezin, leek het wel alsof ze direct besloot haar uiterste best te doen om de perfecte huishond te zijn. Ze liep braaf mee, ging vrolijk mee in de auto en was direct al zindelijk. Alleen zijn is geen probleem, ze heeft nog nooit iets gesloopt en blaft bijna nooit. Telma is echt een verrassend brave goed gemanierde huishond.

Telma past zich ontzettend goed aan en vindt het geweldig om bij iemand te horen. Ze is erg mensgericht. Natuurlijk op haar eigen mens, maar ook alle andere mensen vindt ze leuk. Ook met onbekende mensen is ze direct dikke vrienden. Ze lijkt een lichte voorkeur voor mannen te hebben, maar vrouwen vindt ze ook geweldig. In haar huidige gastgezin mag ze niet op de bank (en dat doet ze dan ook niet), maar als ze ergens op bezoek is waar het wel mag, vindt ze het heerlijk om tegen je aan te liggen.

Telma leert heel snel en vindt het ook heel leuk om samen met de baas dingen te ondernemen. Ze zou het goed doen op gehoorzaamheidstraining of fun-trainingen. Het is een hond waar je in heel korte tijd een heel sterke band mee op kan bouwen.
 
Momenteel woont Telma in een stad. Daar heeft ze aardig aan weten te wennen, maar een iets rustigere omgeving zou ze fijner vinden. Als ze erg enthousiast is aan het begin van de wandeling of als ze het op straat wat spannend vindt (vuurwerk!), kan ze fors aan de riem trekken. Ze reageert heel goed op de training en 90% van de wandeling gaat het al heel goed, maar op die enkele momenten moet je dus wel fysiek in staat zijn om haar te houden.

Telma vindt andere honden meestal leuk, maar dan wel vooral reuen. Onbekende honden die ze tegenkomt in het park, kan ze soms op een wat opdringerige manier begroeten. Daarin heeft ze nog wel wat te leren. Naar teven doet ze niet altijd aardig, maar met reuen wil ze meestal graag spelen.

Telma was door de Portugese dierenarts aanvankelijk op 6 jaar oud geschat, maar onze dierenarts denkt dat ze niet ouder is dan 3.

 

De bloedtest van Telma was twijfelachtig positief op leishmania. Ze heeft er geen enkel symptoom van en er is een kans dat de test vals-positief was, maar we behandelen haar voor de zekerheid wel. Deze pillen moet ze nog een aantal maanden gebruiken en die zitten inbegrepen in het adoptiebedrag. Als ze deze later toch nog nodig blijkt te hebben, kunnen we die voor adoptanten goedkoop uit Portugal laten komen. De kosten zijn dan slechts enkele euro’s per maand.

 

Meer informatie over onze adoptieprocedure vind je hier.

Interesse in Telma of vragen? Mail naar info@perroenco.nl