Suzy komt uit een Roemeens asiel. Doordat de mensen daar hun honden vaak niet laten castreren en gewoon op straat laten lopen, komen er natuurlijk veel ongewenste nestjes. Zo ook Suzy en haar broertjes. Suzy is nu vier weken in haar Nederlandse gastgezin en doet het daar ontzettend goed. Natuurlijk was ze de eerste paar dagen nog erg onder de indruk van alle veranderingen, maar ze blijkt een ontzettend dapper en veerkrachtig hondje.

Als je haar vergelijkt met haar broertje (die in hetzelfde opvanggezin zit), zie je dat zij echt wel het voortouw neemt en van de twee de brutaalste is. Het is een heel levendig en vrolijk hondje. Doordat ze zo vrolijk en bijdehand is, went ze snel aan alle nieuwe dingen die ze nu meemaakt. Ze is soms even onder de indruk, maar herstelt snel en is zeker geen angstig type. Uiteraard moet je haar in haar nieuwe huis wel weer opnieuw rustig de tijd geven om overal aan te wennen.

Ze wordt graag aangehaald en vindt het ook heerlijk om op schoot of tegen je aan te liggen. Opgetild worden vindt ze niet altijd fijn, maar als je dat rustig doet, vindt ze het juist wel prettig om in je armen te hangen. In het gastgezin wordt ze nu al met veel situaties gesocialiseerd en dat gaat heel goed. Ze gaat bijvoorbeeld mee naar de paarden, heeft kindjes ontmoet, kan in de auto, ziet wandelaars, fietsers en auto’s voorbijrijden. Andere honden zijn geen enkel probleem en ook aan katten is ze inmiddels gewend. 

Haar huidige formaat is vergelijkbaar met een jack russel, maar ze zal nog wel wat groeien. Waarschijnlijk wordt het een kleine middenmaat. Qua model is het een beetje de verhoudingen van een corgi. Degene die haar opvangt, omschrijft haar karakter als  lekker energiek, slim, erg vrolijk en ook wel wat brutaal. Ze is heel slim en leert snel. Zulke hondjes kunnen natuurlijk ook makkelijk zichzelf de verkeerde dingen aanleren, dus een puppycursus is zeker aan te bevelen.

Zoals met elke pup, moet ze alles nog leren. Het is dus belangrijk dat je veel tijd hebt de eerste weken/maanden om te werken aan zindelijkheid, alleen zijn etc. Overigens is ze in haar gastgezin inmiddels zo goed als zindelijk. Alleen zijn is ze nu alleen gewend samen met haar broertje. Als ze lekker moe is na de wandeling gaat dat prima.

Suzy is in Roemenië en na aankomst ook in Nederland gecheckt en gezond bevonden door een dierenarts. Ze heeft uiteraard een chip, paspoort, vaccinaties en antiparasitica gekregen.

Als stichting staan we voor zorgvuldigheid, betrokkenheid en kleinschaligheid. We vinden het heel belangrijk dat een geadopteerde hond en de nieuwe eigenaar perfect bij elkaar passen. Daarom komt de hond over het algemeen eerst in een opvanggezin in Nederland. Op deze manier leren we de hond goed kennen en kunnen we geïnteresseerde adoptanten veel informatie geven over de hond. De geïnteresseerde kan de hond ontmoeten, laten kennismaken met eventuele andere huisdieren en de beslissing rustig overwegen.

Ook na adoptie blijven we betrokken en zullen we de adoptant bijstaan als het soms lastig is. Sommige honden zullen zich probleemloos aanpassen aan hun nieuwe leven, anderen zullen misschien wat meer aandacht en tijd nodig hebben. Waar nodig kunnen we de hulp inroepen van een gedragstherapeut. Elke hond wordt voor vertrek naar Nederland, maar ook na aankomst bekeken door een dierenarts en indien nodig behandeld. Zo heeft de adoptant de maximaal haalbare zekerheid over de gezondheid van de hond. Doordat we kleinschalig werken, kunnen we op deze zorgvuldige en betrokken manier honden plaatsen.

N.B.: Pups zijn te jong voor sterilisatie/castratie, dus dat zal op een later tijdstip nog moeten. Aangezien het Roemeense asiel en wij als doel hebben om het enorme overschot aan zwerfdieren terug te dringen, is het wel de afspraak dat de hondjes later nog gecastreerd/gesteriliseerd worden. Zo kan er nooit (per ongeluk) nog een nestje komen.

Heb je interesse in een hond van onze stichting? Stuur ons dan een mailtje met wat informatie en je telefoonnummer of bel ons op.  Heb je na het verkennende telefoongesprek nog steeds interesse? Voordat de hond geadopteerd wordt, gaan we altijd eerst een keer op bezoek bij de adoptant. Bij adoptie sluiten we een adoptiecontract. De belangrijkste voorwaarden daarin zijn dat de adoptant goed voor de hond moet zorgen, deze niet zonder inspraak van de stichting aan anderen mag geven of doorverkopen en (in geval van een pup) de hond moet laten steriliseren/castreren zodra dit medisch verantwoord is. Als de hond niet bij de adoptant kan blijven, willen we als stichting altijd in de gelegenheid gesteld worden de hond terug te nemen.

In het adoptiebedrag van €450 zit inbegrepen: vaccinaties volgens Europese regelgeving, internationaal paspoort, microchip, een gezondheidscheck door een dierenarts, bloedonderzoek naar mediterrane ziektes (bij honden uit Portugal), de reis naar Nederland, behandeling tegen wormen, vlooien en andere parasieten en (als de leeftijd van de hond dit toelaat) ook de sterilisatie/castratie. Bovendien krijgt elke adoptant zo lang en zo vaak als nodig gratis gedragsbegeleiding van een zeer ervaren vrijwilliger van de stichting.