Suzy – gereserveerd

Geboren (geschat): januari 2022
Gesteriliseerd: ja
Met honden: ja
Met katten: ja
Betrouwbaar met kinderen: ja
Gezond: ja
Formaat: laag op de poten (vergelijkbaar met flinke corgy)

Suzy komt uit een Roemeens asiel. Doordat de mensen daar hun honden vaak niet laten castreren en gewoon op straat laten lopen, komen er natuurlijk veel ongewenste nestjes. Zo ook Suzy en haar broertjes. Toen ze alle vaccinaties had gehad, mocht Suzy naar Nederland komen.

Daar ontwikkelde ze zich aanvankelijk goed, maar helaas is er nogal wat misgegaan tijdens een periode dat ze geadopteerd is geweest. Toen ze terugkwam van adoptie, zag ze alles op straat als bedreiging en viel uit naar honden, verkeer en voorbijgangers.

We hebben haar eerst een aantal weken laten bijkomen in haar eerdere gastgezin. Vervolgens zijn we onder begeleiding van onze gedragstherapeut met haar gaan trainen vanuit een daarvoor geschikt gastgezin (goede trainer-skills en prikkelrijke omgeving).

Al bij de eerste trainingssessie bleek dat haar angst gelukkig bepaald niet diepgeworteld was. Haar uitvalgedrag verdween per direct, als de begeleider er maar op de juiste manier mee omging.

Inmiddels is ze ongeveer een maand in dit gastgezin en kan Suzy eigenlijk uitstekend met alle normale situaties in en buitenshuis omgaan. Dit is wel persoonsgebonden. Dat wil zeggen: zodra iemand anders de riem overneemt, voelt ze zich direct weer onveilig en valt ze terug in haar oude gedrag.

Wie haar adopteert, zal eerst een basis van een band met haar moeten opbouwen voordat ze verhuist. Ook is het belangrijk om precies de juiste manier aan te leren waarop je Suzy moet begeleiden. Dat is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat je een goede timing hebt en dat je goed de lichaamstaal van honden kent. Daarom plaatsen we Suzy alleen bij mensen die ervaring hebben met honden en met het trainen van honden.  

Dat allemaal gezegd hebbende: Suzy is een geweldig leuk hondje. Ze heeft een onverstoorbaar goed humeur en is een ontzettend vrolijke en gezellige clown. Suzy speelt heel graag met andere honden en zou uitstekend met een of meerdere andere honden kunnen leven. Ze is katten gewend en heeft in haar eerdere gastgezin een kat als speelmaatje gehad. Ook paarden is ze gewend.

Ze is zindelijk, sloopt niet, luistert goed, is slim en leergierig. Bezoek vindt ze prima, mits deze mensen haar met rust laten. Dan komt ze vanzelf kennismaken en meestal laat ze zich dan graag aaien of komt er lekker bij liggen. Hetzelfde geldt voor kinderen.

 

Ze is zindelijk, sloopt niet, luistert goed, is slim en leergierig. Bezoek vindt ze prima, mits deze mensen haar met rust laten. Dan komt ze vanzelf kennismaken en meestal laat ze zich dan graag aaien of komt er lekker bij liggen. Hetzelfde geldt voor kinderen.

Suzy houdt van een stevige wandeling of lekker buiten ravotten en is dan verder binnen rustig. Een tuin zou ze heerlijk vinden, maar is geen vereiste. Autorijden is ze goed gewend. Zodra ze in de autobench gaat, treedt de slaapmodus in. Ondanks haar korte poten, kan ze wandelingen goed aan.

Ze heeft ongeveer het model van een uit de kluiten gewassen Corgi. Wel een ‘echte’ hond, maar toch lekker handzaam. Je neemt haar met gemak even onder de arm. Ze is door een dierenarts gecheckt toen ze in Nederland aankwam en toen ze terugkwam van adoptie. Ze is 100% gezond bevonden.

Hoe een adoptie in zijn werk gaat, lees je hier.

Check onze Facebook of instagram voor filmpjes!