Scott is een gecastreerde reu van ongeveer 4 jaar oud. 

Scott werd door de Portugese politie in beslag genomen, omdat hij in een kleine ruimte zat opgesloten en in zijn eigen uitwerpselen moest slapen. In het asiel ontpopte hij zich als een super leuk hondje, sociaal naar mensen en honden.

Hij verblijft nu in een gastgezin in een (relatief rustige) wijk van Den Haag en doet het daar uitstekend. Van verkeer of omgevingsgeluiden is hij niet onder de indruk en in het park maakt hij geen problemen met andere honden. Hij loopt netjes aan de lijn, is zindelijk en absoluut geen blafferig type. Scott geniet natuurlijk enorm van zijn zachte mandje en al het leuke speelgoed. Samen met zijn baas met het speelgoed spelen, is echt zijn hobby.

Toch kan je wel ook een beetje aan hem merken dat hij veel heeft meegemaakt. Als je je stem verheft of hem onverwacht vastpakt, schrikt hij zich een ongeluk. Zijn eerste reactie is dan grommen. Niet uit gemenigheid, maar gewoon om zich (in zijn beleving) te verdedigen. Zodra hij meer vertrouwen kreeg in zijn foster, werd dat al heel snel minder. Bij nieuwe mensen moet dat vertrouwen natuurlijk opnieuw opgebouwd worden. Hij vereist echt een zachte aanpak en past daardoor ook niet bij mensen die van zichzelf misschien wat lawaaierig of onvoorzichtig zijn. Om die reden plaatsen we hem uit voorzorg ook niet bij kleine kinderen.

Zijn (Engelstalige) foster zegt over Scott: ‘His true nature is real honey, sprinkled with occacional cheekiness and very eager to please.’ Scott leert heel snel. De eerste dagen was hij bang om zijn foster uit het oog te verliezen, maar met de juiste aanpak leerde hij al heel snel dat het best veilig is om even alleen te zijn. Uiteraard moet dit in een nieuw huis opnieuw opgebouwd worden. Scott is weliswaar een kruising van een Portugese Podengo, maar hij vertoont vooralsnog geen jachtinstinct. Hij ziet zelfs geen noodzaak om de vogels in het park op te jagen.

Hij is iets kleiner dan kniehoog en weegt zo’n 12 kg. Om een indruk te geven van zijn formaat: voor een fietsmandje is hij te groot, maar in een krat voorop de fiets zou theoretisch moeten passen (mits hij hieraan kan wennen natuurlijk!). Scott is getest op mediterrane ziektes en heeft ook in Nederland nog een gezondsheidscheck gehad en is helemaal gezond bevonden.

Iemand die bereid is om Scott wat tijd te geven om zichzelf te worden en voorzichtig met hem omgaat, zal aan Scott een geweldig leuk vriendje voor het leven hebben.