Poppy is een jong hondje, maar heeft al een heel leven achter de rug. Ze heeft hoogstwaarschijnlijk al puppies gehad en is van een Spaanse jager geweest. Dat is voor honden vaak geen goed nieuws. Gelukkig heeft een rescue-organisatie haar uit de handen van de jager kunnen redden en kon ze naar Nederland komen. 
 
Poppy houdt van tennisballen, van knuffelbeesten en van aandacht. Dit bezige bijtje brengt ontzettend veel plezier, gezelligheid en levendigheid in huis, maar je moet haar er ook aan herinneren om af en toe rust te nemen. Dat vergeet ze namelijk zelf nog wel eens. 
 
Poppy is het toppunt van schattig, grappig en vertederend. Met haar mooie gladde koperrode velletje en kleine flapoortjes kan je uren naar haar kijken en is het haast moeilijk om van haar af te blijven. Ze weegt nog geen tien kilo en is net een mini hertje met haar dunnen lange pootjes. Wie de gelukkige wordt om dit cadeautje in huis te krijgen, zal waarschijnlijk al binnen een paar uur niet meer zonder haar kunnen 😉
 
We plaatsen haar graag bij mensen die al een hond hebben of bij mensen die veel thuis zijn. Ze speelt graag met een andere hond, maar kan ook leuk met speelgoed zichzelf vermaken of samen met de baas spelen. Bij je liggen en geknuffeld worden vindt ze ook heerlijk.
 
Toen ze in haar gastgezin kwam, had ze op alle leuke dingen nog niet echt een rem gevonden. Daardoor ging ze maar door, raakte ze steeds overprikkeld en oververmoeid. Nu is ze al een paar weken aan het trainen om tussendoor ook steeds een paar uurtjes zonder afleiding te slapen. Dat werpt zijn vruchten af. Ze gaat soms zelfs al uit zichzelf naar mand om een dutje te doen. We zijn zo trots op haar!
 
Kinderen vindt ze leuk om mee te knuffelen en spelen. Ze zou dus bij kinderen geplaatst kunnen worden, maar alleen als er een duidelijk dagritme is waarin ook voldoende rust voor Poppy is ingebouwd. Als er teveel afleiding om haar heen is (spelende kinderen), zal ze niet slapen en raakt ze overprikkeld.
 
We verwachten dat ze op den duur (waarschijnlijk na enkele maanden) wel een paar uurtjes alleen thuis kan blijven, maar op dit moment is ze daar nog te alert voor. Als ze met andere honden is, kan ze naar verwachting binnen enkele weken al even alleen thuis blijven. In haar opvanggezin is ze elke dag een aantal uren alleen met haar roedelgenoten. Daar staat dan een klein hekje tussen, zodat ze wel gaat slapen en niet in de verleiding komt om door te gaan met spelen en grappig doen.
 
Andere honden vindt ze vaak bij een eerste ontmoeting even spannend, maar na even aftasten kan ze er goed mee opschieten.
 
Nu het kouder wordt, heeft Poppy wel een truitje/jasje nodig. Ze heeft namelijk een heel dun vachtje en koelt snel af. Gelukkig vindt ze het geen enkel probleem om aangekleed te worden. Ze geniet juist van die aandacht.
 
We zien Poppy niet als beginnershondje. Dat heeft ermee te maken dat ze dubbele signalen laat zien. Ze is vrij onzeker en heeft duidelijke leiding nodig, maar heeft zich aangeleerd om zich juist te gedragen alsof ze het allemaal onder controle heeft en haantje de voorste is. Ze laat het niet zien als ze iets spannend vindt of als iets eigenlijk teveel is voor haar. Dat is ook logisch. Als klein onderdeurtje (mogelijk nog met puppies ook) in een roedel bij een jager, kon ze natuurlijk geen zwakte tonen. Inmiddels is ze veilig en mag ze gaan leren dat ze een stapje terug kan doen als ze genoeg indrukken heeft opgedaan. Voorlopig heeft ze daar nog hulp bij nodig van haar eigenaar. De eerste stappen in dit leerproces zijn al gezet en ze is een ontzettend goede leerling.