Poppy is een jong hondje, maar heeft al een heel leven achter de rug. Ze heeft hoogstwaarschijnlijk al puppies gehad en is van een Spaanse jager geweest. Dat is voor honden vaak geen goed nieuws. Gelukkig heeft een rescue-organisatie haar uit de handen van de jager kunnen redden en kon ze naar Nederland komen. 

Poppy houdt van tennisballen, van knuffelbeesten en van aandacht. Dit bezige bijtje brengt ontzettend veel plezier, gezelligheid en levendigheid in huis, maar je moet haar er ook aan herinneren om af en toe rust te nemen. Dat vergeet ze namelijk zelf nog wel eens. 

Poppy is het toppunt van schattig, grappig en vertederend. Met haar mooie gladde koperrode velletje en kleine flapoortjes kan je uren naar haar kijken en is het haast moeilijk om van haar af te blijven. Ze weegt nog geen tien kilo en is net een mini hertje met haar dunne lange pootjes. Wie de gelukkige wordt om dit cadeautje in huis te krijgen, zal waarschijnlijk al binnen een paar uur niet meer zonder haar kunnen 😉

We plaatsen haar graag bij mensen die al een hond hebben of anders bij mensen die altijd thuis zijn en ervaring hebben met onzekere hondjes. Zonder andere hond is ze namelijk nog erg onzeker. Ze speelt graag met een andere hond, maar kan ook leuk met speelgoed zichzelf vermaken of samen met de baas spelen. Bij je liggen en geknuffeld worden vindt ze ook heerlijk.

Toen ze in haar gastgezin kwam, had ze op alle leuke dingen nog niet echt een rem gevonden. Daardoor ging ze maar door, raakte ze steeds overprikkeld en oververmoeid. Nu is ze aan het trainen om tussendoor ook steeds een paar uurtjes zonder afleiding te slapen. Dat werpt zijn vruchten af. Ze gaat soms zelfs al uit zichzelf naar mand om een dutje te doen. We zijn zo trots op haar!

Kinderen vindt ze leuk om mee te knuffelen en spelen. Ze zou dus op zich wel bij kinderen geplaatst kunnen worden, maar alleen als er een heel duidelijk dagritme is waarin ook voldoende rust voor Poppy is ingebouwd. Als er teveel afleiding om haar heen is (spelende kinderen), zal ze niet slapen en raakt ze overprikkeld. 

Poppy kan samen met andere honden prima een paar uurtjes per dag alleen blijven. Daar staat dan een klein hekje tussen, zodat ze wel gaat slapen en niet in de verleiding komt om door te gaan met spelen en grappig doen. Als ze enige hond is, zal ze het waarschijnlijk wel moeilijk vinden om alleen te zijn. 

Andere honden vindt ze soms bij een eerste ontmoeting even spannend, maar na even aftasten kan ze er eigenlijk altijd goed mee opschieten. 

In de winter heeft Poppy wel een truitje/jasje nodig. Ze heeft namelijk een heel dun vachtje en koelt snel af. Gelukkig vindt ze het geen enkel probleem om aangekleed te worden. Ze geniet juist van die aandacht.

We zien Poppy niet als beginnershondje. Dat heeft ermee te maken dat ze dubbele signalen laat zien. Ze is vrij onzeker en heeft duidelijke leiding nodig, maar heeft zich aangeleerd om zich juist te gedragen alsof ze het allemaal onder controle heeft en haantje de voorste is. Voor mensen die een beetje ervaring hebben met prikkelgevoelige honden, is het absoluut geen moeilijk hondje. Poppy is een klein grappig schattig snoepje. 

Poppy is anderhalf jaar oud, 43 cm hoog en weegt 9,5 kilo. Ze verblijft in een gastgezin in Zelhem. 

Op deze pagina vind je meer informatie over adoptie.