foto: Christel Wellens

Geboren (geschat): 2012

In asiel sinds: 2015

Gecastreerd: ja

Kan met honden: ja

Kan met katten: misschien

Betrouwbaar met kinderen: ja (voor zover bekend)

Formaat: groot. (vergelijkbaar met herder of flinke labrador)

Bijzonderheden: kan gesponsord naar Nederland komen via Project Senior. 

 

Nino zit al sinds 2015 in het asiel. Hij werd door zijn eigenaar bij het asiel achtergelaten toen hij nog maar vier jaar oud was. Zijn eigenaar ging tijdelijk in het buitenland werken en zou zijn honden daarna weer ophalen. Toen hij weer terug was beloofde hij steeds te komen, maar ze hebben hem nooit meer gezien. 

Inmiddels is Nino een senior die bijna zijn hele leven in een hok heeft moeten doorbrengen. Honden komen en honden gaan, maar Nino werd steeds overgeslagen. Hij is niet klein, niet jong, misschien vinden mensen hem er niet leuk of niet bijzonder genoeg uitzien? 

Nino verdient dit niet. We hopen dat hij bij iemand thuis zijn oude dag mag doorbrengen. Het kan toch niet zo zijn dat hij uiteindelijk eenzaam in hok aan zijn einde komt? 

Hij houdt van wandelen, is vriendelijk en sociaal.  Hij heeft in de loop der jaren zijn hok met vele honden (meestal teefjes) gedeeld en nooit problemen veroorzaakt.

foto: Christel Wellens

Katten waren nooit zijn beste vrienden, maar nu hij ouder is, maakt hij zich misschien minder druk. Op verzoek kan hij opnieuw met katten getest worden. 

Nino heeft ongeveer het formaat van een herder of flinke labrador, maar hij is met wandelen goed te houden. Hij zal wel op dieet moeten als hij in Nederland komt. 

Normaal komen honden eerst in een opvanggezin in Nederland, maar gezien zijn leeftijd willen we Nino graag rechtstreeks in zijn definitieve huis plaatsen. Dat kan middels adoptie, maar ook binnen Project Senior.

Kun je Nino misschien een fijn thuis bieden? Neem dan vrijblijvend contact op met info@perroenco.nl

Nino
Nino
Nino