Nina

Geboren: nov 2018
Gesteriliseerd: ja
Met honden: goed 
Met katten: onbekend
Betrouwbaar met kinderen: waarschijnlijk wel 
Gezond: ja
Formaat: middenslag
Traplopen: onbekend, zou ze kunnen leren
Jachtinstinct: voor zover bekend niet. 

Nina werd afgestaan aan het Portugese asiel, omdat haar eigenaresse opgenomen moest worden in een verzorgingstehuis. Wat zal ze Nina vreselijk missen, want het is echt de liefste hond die een mens zich kan wensen.

Nina is zachtaardig, aanhankelijk en bescheiden. Ze is heel rustig, maar heeft de schattigheidsfactor van een pup. Wie haar ziet wil haar knuffelen en ook als ze rustig ligt te slapen, moet je je inhouden om haar met rust te laten. Iedereen die haar aait, zegt verbaasd: ‘wat is ze zacht!’. Nina laat echt alle harten smelten.

In huis is ze rustig, ze heeft (nog) niet geblaft en ze kan ’s nacht rustig in haar eigen mand slapen. Ze is zindelijk en sloopt niet. Ze loopt vaak nog met haar staart tussen de poten, maar als ze zich ergens eenmaal meer thuis gaat voelen, zal ze meer gaan ontspannen. Hoewel ze op dit moment nog maar twee weken in haar opvanggezin is, past ze zich al heel erg goed aan, kan al korte momenten alleen zijn en maakt goed contact met haar foster. Nina lijkt geen nare ervaringen in het verleden te hebben, maar is zachtaardig en gevoelig van karakter. Daarom past ze bij mensen die zelf ook zachtaardig en rustig zijn. Veel drukte en stemverheffingen zouden niet prettig zijn voor haar.

Nina hecht zich snel aan haar nieuwe mensen en luistert ook goed wanneer ze geroepen wordt. Tijdens de wandeling houdt ze je goed in de gaten. We hebben de indruk dat ze oplet dat ze niet weer in de steek gelaten wordt, wat natuurlijk logisch is na wat haar is overkomen.

We hebben haar niet met kleine kinderen getest, maar verwachten dat ze hier net zo lief mee is als met grotere kinderen en volwassenen. Uiteraard blijft het belangrijk dat een volwassene toezicht houdt en kinderen leren hoe ze met een hond om moeten gaan.

Nina is sociaal met andere honden. Ze gaat zonder angst naar andere honden toe om kennis te maken, maar zonder opdringerig te zijn. Wandelen vindt ze leuk en ze is dan zeker energieker dan binnen. We verwachten dat het ook wel leuk zal vinden om met sommige honden te spelen, want we hebben al wel voorzichtig spelgedrag gezien. Ook vindt ze het leuk om zelf maar haar eigen speelgoed te spelen. Hoe meer ze went en zich op haar gemak gaat voelen, hoe meer haar speelsheid waarschijnlijk naar boven zal komen.

Nina het is geen hond die dagelijks uren hoeft te rennen en ravotten. Dagelijkse snuffelwandelingen in een fijn park zijn als basis genoeg voor haar, afgewisseld met regelmatig een fijne wandeling in de natuur.

In de twee autoritjes tot nu toe werd Nina misselijk in de auto. We weten nog niet of dit komt door stress of door wagenziekte en hebben ook nog niet uitgeprobeerd of het minder is als ze naar buiten kan kijken tijdens het rijden. Als het wagenziekte is, zijn er nog verschillende medicijnen die uitgeprobeerd kunnen worden.

Van verkeer of drukte op straat lijkt Nina niet erg onder de indruk. Ze blaft soms wel naar joggers. 

Bij jij de persoon die perfect bij Nina past? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met info@perroenco.nl

Meer informatie over onze adoptieprocedure vind je hier.