Molly

Geboren (geschat): februari 2016 (onze dierenarts schat haar enkele jaren jonger)

Gesteriliseerd: ja

Kan met honden: ja

Kan met katten: onbekend

Betrouwbaar met kinderen: we vermoeden van wel

jachtinstinct: (nog?) niet

Gezond: ja

Formaat: kleine middenmaat, 14 kg

verblijfplaats: Den Haag

Molly komt uit een  Roemeense asiel. Toen een deel van haar eigen puppies doodging, heeft ze een aantal moederloze puppies geadopteerd en goed verzorgd. Alleen al daarom was ze een van de favorieten van de vrijwilligers.
 
Molly is sinds 26 maart in haar gastgezin en heeft zich in deze korte tijd snel goed aangepast aan haar nieuwe leven. Ze vond het aanvankelijk raar om naar binnen te gaan. Kennelijk mocht ze dat in haar vroegere leven niet. Er is niets bekend over haar verleden, maar waarschijnlijk is ze straathond geweest. Het is ongelooflijk wat een aanpassingsvermogen dit hondje heeft. Net een heel lange spannende reis achter de rug en dan binnen een paar dagen snappen hoe haar nieuwe leven eruit ziet. Daar kan je alleen maar respect voor hebben.

Molly loopt keurig aan de riem, doet haar behoefte netjes buiten, sloopt niks, doet geen gekke dingen zoals op tafel klimmen, kan al eventjes alleen zijn… als een volleerd huishondje. Ze geniet erg van de aandacht die ze nu krijgt. Zodra je bij haar in de buurt komt, kan je rekenen op een lik over je hand of gezicht. Als ze ziet dat je haar gaat aaien, met haar naar buiten gaat of van plan bent eten te gaan geven, doet ze van enthousiasme dansjes en sprongetjes en jodelt er een liedje bij.

Buiten lopen vindt ze in deze onbekende omgeving stiekem nog een klein beetje spannend. Daarom blijft ze lekker veilig dicht bij je lopen. Als er mensen of honden haar tegemoet komen, blijft ze soms even stilstaan om te kijken wat ze ervan kan verwachten. Ze stelt zich sociaal naar honden op en laat zich rustig besnuffelen. Ook in huis is ze sociaal naar andere honden. Soms kruipt ze zelfs gezellig in dezelfde mand.
 
We hebben haar nog niet echt zien spelen met andere honden, maar ze vindt het wel heel leuk om stilletjes in haar mand met een knuffelbeestje te spelen. Oh ja, en ze ruimt slippers op. Allemaal netjes in haar mand 😉 Zonder kapot te maken overigens.