Mira (huskymix) Gereserveerd.

Geboren (geschat): januari 2018
Gesteriliseerd: ja
Kan met honden: ja
Kan met katten: onbekend
Betrouwbaar met kinderen: onbekend (waarschijnlijk wel)
Gezond: ja
Formaat: grote middenslag, 15 kilo. (formaat vergelijkbaar met border collie)

Mira is een prachtige en ontzettend lieve hond. Gezien haar uiterlijk, vermoeden we dat ze een husky-kruising is. Ze komt uit een overvol Roemeens asiel. Zoals zoveel honden, werd ze door hondenvangers van de gemeente van straat gehaald en naar het asiel gebracht. Toch denken we dat ze ooit wel een baas heeft gehad. Ze wordt bijvoorbeeld super enthousiast als je de riem pakt en is totaal niet bang voor mensen.

Ze is ontzettend aanhankelijk en kruipt dan het liefst bij je op schoot, zodat je helemaal bedolven wordt onder haar liefde. Ze kan ook netjes rustig bij je zitten om geaaid te worden en vindt het heerlijk om languit te liggen en dat jij dan over haar buikje aait. Of ze komt gezellig bij je in de buurt liggen terwijl jij ergens mee bezig bent. 

Mira is braaf en luistert goed. We verwachten dat ze na training op de meeste plekken wel los kan lopen. Op plekken waar veel spoortjes van wild zijn, zal ze waarschijnlijk wel aan de riem moeten blijven, want ze volgt deze spoortjes graag. 

Ze speelt graag met honden: achter elkaar aan rennen, touwtrekken. Mira is een sociale hond, die goed met een andere hond zou kunnen wonen of in een roedel. Als enige hond zou ze het ook prima doen. Als ze onbekende honden tegenkomt, vindt ze dat soms (maar meestal niet) spannend en kan dan gaan piepen en springen. Ook als ze heel enthousiast is, doet ze dat soms. Toch is ze aan de riem wel gemakkelijk te houden. Als Mira het warm heeft gekregen van een wandeling, duikt ze graag even in het water om lekker af te koelen en te spetteren. 

Mira zou dolgraag bij iemand horen en zal die persoon dan ook zeker erg gelukkig gaan maken. Ze is ontzettend zachtaardig, lief en grappig. Haar zachte snuitje met mooie zwarte stipjes bij elk snorhaartje is om te zoenen zo schattig. 

 

Mira blaft bijna nooit en is totaal niet waaks. Als ze al geluid maakt, is dat meestal joelen of piepen als ze blij is of als ze iets spannend vindt. Als ze ‘s ochtends heel blij is om je weer te zien, slaakt ze ook binnensmonds zachtjes schattige hoge gilletjes.  Ook daarom vermoeden we dat ze een husky-kruising is. 

Mira is ontzettend leergierig en heeft veel vertrouwen in haar mensen. Als ze iets spannend vindt of iets nieuws moet leren, laat ze zich er gemakkelijk van overtuigen dat het veilig is en daarna is het ook helemaal okay. De eerste keer vond ze het bijvoorbeeld ontzettend eng om een tuig om te krijgen, maar na een paar stukken worst en een leuke wandeling, komt ze juist aanrennen als je het tuig pakt. 

Wandelen vindt ze geweldig, maar het is geen hyperactieve hond. Ze kan ook uren lang heerlijk rustig liggen. Als ze kan kiezen, ligt ze het liefst buiten. Het zou dus geweldig zijn als ze geadopteerd wordt door iemand die een tuin of balkon heeft. 

Mira heeft in Roemenië bloedtesten gehad en is in Nederland ook nog een keer naar de dierenarts geweest. Ze is 100% gezond bevonden.

Hoe een adoptie in zijn werk gaat, lees je hier.

Check onze Facebook of instagram voor filmpjes!