Lola – Gereserveerd

Geboren (geschat): april 2022
Gesteriliseerd: ja
Met honden: ja
Met katten: nee
Betrouwbaar met kinderen: ja
Gezond: ja
Formaat: middenmaat

Lola is een super lieve vrolijke hond van anderhalf jaar oud. Hoewel ze nog maar nauwelijks volwassen is, heeft ze geen ondeugende puppy-streken meer. Ze sloopt niks, kan keurig een paar uurtjes (met andere honden)  alleen thuis zijn en blaft nauwelijks.
 
Lola is niet het type hond dat heel snel onder de indruk is van dingen. Daar is ze te vrolijk en flexibel voor. Ze woont nu in een vrij drukke wijk en dat gaat prima. Als je haar daar goed in begeleidt, zou ze ook zelfs wel aan een stad kunnen wennen. 

Lola vindt het leuk om samen met de baas dingen te ondernemen, leert snel en doet haar best om te doen wat er van haar verwacht wordt. Binnen luistert ze eigenlijk perfect. Buiten mag nog wat extra geoefend worden, omdat daar wat meer afleiding is. We denken dat ze een hondentraining, behendigheid of speurcursus heel leuk zou vinden.

Flinke wandelingen in de natuur vindt Lola geweldig. Dit heeft ze ook echt nodig, want het is een jonge hond. Samen een stukje hardlopen (of misschien na oefening naast de fiets?) vindt ze ook super. Lola luistert wel heel goed, maar vanwege haar jachtinstinct zou ze ook in de toekomst waarschijnlijk niet op alle plekken los kunnen lopen. Aan de lange lijn kan ze heerlijk snuffelen en volop van de wandeling genieten, dus daar mist ze niks aan.
 
Als ze voldoende beweging en uitdaging heeft gehad, is ze binnen rustig. Haar gastgezin omschrijft haar binnen als ‘bankhanger’. Ze kruipt graag tegen je aan en houdt van knuffelen. Als ze af en toe op bed mag, zegt ze daar zeker geen nee tegen.

Als ze honden nog niet kent, kan ze die soms eerst eng vinden. Je doet haar er ook niet echt een plezier mee door haar zomaar op een hondenveld los te gooien. Met bekende honden is ze wel super sociaal. Het liefst krult ze zich lekker op tegen haar hondenvriendjes aan om in een grote ‘hondenkluit’ te slapen. Spelen doet ze ook heel graag. Maar als een andere hond dat niet wil, laat ze die netjes met rust.

Hoe graag ze ook naar buiten gaat, als het regent blijft ze liever binnen. Zodra het kouder wordt, moet ze ook echt een jas aan tijdens de wandeling. Anders krijgt ze het te koud.

Als ze in een nieuw huis als enige hond leeft, zal ze geleidelijk moeten leren om alleen te zijn. Zonder andere honden alleen zijn, is ze namelijk nog niet gewend. Ook is het belangrijk voor haar dat het alleen zijn met vaste rituelen omkleed wordt. 

Lola heeft eerder ergens gewoond waar niet zo goed voor haar gezorgd werd. We hebben de indruk dat ze daar niet werd uitgelaten. In haar huidige gastgezin was ze binnen een paar dagen opnieuw zindelijk, maar het kan zijn dat de zindelijkheid in een nieuw huis opnieuw weer opgebouwd moet worden.
 
Lola zou op zich betrouwbaar zijn met kinderen, maar ze springt wel tegen hen op om eten uit de hand te pakken. Samenleven met kinderen jonger dan een jaar of 7-8 is om die reden geen goed idee.

Heb je interesse in Lola of wil je mer informatie? Neem dan contact op met info@perroenco.nl

Meer informatie over de adoptieprocedure vind je hier.