Kiki was in het Portugese asiel binnengebracht, omdat haar eigenaar naar een verzorgingstehuis moest. Kennelijk was ze al een tijdje niet meer in staat om goed voor haar te zorgen, want Kiki was er vreselijk aan toe. Vrijwel elke kies was enorm verrot en er was zelfs een abces naar buiten toe open gebroken, waardoor ze een gat in haar wang had waar pus door naar buiten kwam. Uiteraard was ze ook vermagerd, want eten was erg lastig en pijnlijk.

Omdat ze meer zorg nodig had dan ze in het asiel kunnen bieden, hebben we haar naar Nederland laten komen. De dierenarts heeft vrijwel haar hele gebit getrokken en haar wang gehecht. Ze heeft nu nog 1 kies en 2 hoektanden over. Ze is hier goed van aan het herstellen.

Nu zoeken we een fijne plek voor haar waar ze een rustige oude oude dag kan hebben. Een persoon of rustig gezin dat veel thuis is, zou super zijn voor haar. Ze ligt graag in haar mandje of op de bank te kijken wat je aan het doen bent. Een rondje lopen vindt ze ook leuk en kan ze ondanks haar leeftijd nog prima. Af een toe een aai over haar bol vindt ze zeker gezellig, maar ze is niet opdringerig in het vragen om aandacht. Ze vindt het gewoon leuk om bij je te zijn of naast je te liggen. Je hebt verder geen kind aan haar. 

Kiki is min of meer zindelijk. Ze kan haar plas niet langer dan 2 a 3 uurtjes ophouden. Als je haar niet op tijd uitlaat, plast ze netjes op een plasmatje. Ze maakt niks kapot en kan na gewenning prima eventjes alleen zijn. Mensen op visite krijgen is geen enkel probleem. Ook autorijden gaat prima.

Kiki heeft geen problemen met honden, maar zoekt ook niet veel interactie. Ze wil nieuwe honden graag besnuffelen en daarna negeert ze ze. Doordat ze doof is en ook niet super goed meer ziet, kan de communicatie met andere honden wel wat ingewikkeld zijn. Ze hoort het bijvoorbeeld niet als een andere hond gromt. Ze kan alleen bij rustige verdraagzame honden geplaatst worden of natuurlijk als enige hond.

In haar huidige gastgezin mag ze niet in de woonkamer erbij, vanwege de gedragsproblemen van sommige andere honden daar. In de ‘senioren kamer’ begint ze nu echt het gezelschap van mensen te veel te missen, dus dat is geen goede situatie voor haar om de rest van haar leven door te brengen. Hoewel Kiki volgens haar paspoort al 14 is, is ze behoorlijk vitaal en levenslustig. We verwachten dat ze nog wel even te leven heeft.

We zoeken iemand die haar wil adopteren of ‘gastgezin-voor-altijd’ wil zijn. In dat laatste geval worden medische kosten door de stichting betaald. Hier kun je lezen welke voorwaarden daaraan verbonden zijn.