Castor

Geboren (geschat): februari 2021
Gecastreerd: ja
Kan met honden: zeker, maar liever alleen
kan met katten: onbekend
Betrouwbaar met kinderen: onbekend (waarschijnlijk wel)
Gezond: ja
Formaat: middenslag, 15 kilo. (formaat vergelijkbaar met border collie)

Castor komt uit een overvol Roemeens asiel. Hij is door hondenvangers van de gemeente van straat gehaald en naar het asiel gebracht.

Nu hij in Nederland is, geniet hij met volle teugen van het leven in zijn gastgezin. Hij speelt en rent het liefst de hele dag en kan geen genoeg krijgen van geaaid worden. Ook wandelen vindt hij erg leuk en dat doet hij heel netjes. Binnen is hij rustig, slaapt goed, geniet van zijn zachte mandje en vindt het ook erg fijn om op botten te kauwen.

Castor vindt het geweldig om samen met zijn baas puzzelspelletjes en speurspelletjes te doen. Hij is ontzettend slim en leert graag nieuwe dingen. Samen naar de hondenschool zou hij zeker leuk vinden. Hij vindt het gewoon heel leuk om een braaf hondje gevonden te worden en dat is ook heel goed voor zijn zelfvertrouwen. 

We merken dat Castor wat gevoelig is voor stress en dan vermoeid kan raken. Dat uit hij door overmatig druk te gaan spelen. Het is voor  hem belangrijk om regelmatig voldoende rust te krijgen en hem niet teveel indrukken achter elkaar op te laten doen. Een overzichtelijk huishouden (zonder kleine kinderen) in een niet al te drukke buurt zou perfect voor hem zijn. 

Castor vindt het super leuk om met andere honden te ravotten. Uit enthousiasme en vermoeidheid kan hij uiteindelijk weleens wat te wild worden. Dan moet je hem als eigenaar even bij je roepen voor een korte time-out om op adem te komen.

Voor thuis zou hij het gelukkigst zijn zonder andere honden. Hij is zeker sociaal en bijvoorbeeld af en toe een hond op bezoek of te logeren is echt geen enkel probleem. Maar hij zou het liefst zeker weten dat zijn baasjes, zijn speelgoed en zijn eten allemaal alleen voor hem is. En geef hem eens ongelijk.

Castor is zindelijk, sloopt niet, kan (bij ons met andere honden) prima even alleen zijn en gaat heel beleefd stilzitten om geaaid te worden. Hij deed in het begin steeds heel onderdanig als je hem aait, maar begint nu te leren dat dat helemaal niet nodig is. Wij vinden hem toch wel een brave hond, daar hoeft hij echt niet plat voor te gaan liggen. En slaag hoeft hij van zijn levensdagen nooit meer te verwachten.

Castor heeft in Roemenië bloedtesten gehad en is in Nederland ook nog een keer naar de dierenarts geweest. Hij is 100% gezond bevonden.

Hoe een adoptie in zijn werk gaat, lees je hier.

Check onze Facebook of instagram voor filmpjes!