Suze (gereserveerd)

Suze en haar broertjes en zusjes zijn in een doos achtergelaten voor het hek van het Portugese asiel. Gelukkig hadden ze toen al de leeftijd dat ze zonder moeder konden. We hebben de indruk dat ze goed gesocialiseerd zijn.

Doordat we hun achtergrond niet kennen, weten we niet zeker wat voor kruisingen het zijn. Hun uiterlijk doet vermoeden dat er iets van retriever (golden/labrador) in zit en mogelijk ook herder. Dat betekent dat het lieve, actieve en slimme honden zullen worden. Alleen een blokje om lopen is voor zulke honden niet genoeg, want ze zullen zeker mentale en fysieke uitdaging nodig hebben. 

Alle pups zijn vrolijk, sociaal, lief, actief en aanhankelijk. Wat dat betreft is er op dit moment nog niet echt verschil in karakter te ontdekken. Ze zullen hoogstwaarschijnlijk uitgroeien tot middenslag hondjes of maximaal het formaat van een golden retriever. Het reutje is iets kleiner dan de teefjes. 

De pups zullen alles nog moeten leren: zindelijkheid, alleen blijven, autorijden, drukte buiten op straat, etc. Het is dus wel belangrijk dat je voldoende tijd hebt voor de opvoeding en verdere socialisatie. 

De pups zijn gecheckt en gezond bevonden door een Nederlandse dierenarts. Ze krijgen een chip, paspoort, vaccinaties en antiparasitica. Als er hier in Nederland iemand op hen wacht, mogen ze 4 juni komen. 

Als stichting staan we voor zorgvuldigheid, betrokkenheid en kleinschaligheid. We vinden het heel belangrijk dat een geadopteerde hond en de nieuwe eigenaar perfect bij elkaar passen. Daarom komt de hond over het algemeen eerst in een opvanggezin in Nederland. Op deze manier leren we de hond goed kennen en kunnen we geïnteresseerde adoptanten veel informatie geven over de hond. De geïnteresseerde kan de hond ontmoeten, laten kennismaken met eventuele andere huisdieren en de beslissing rustig overwegen. 

In het geval van pups vinden we het juist beter als ze rechtstreeks naar hun uiteindelijke huis gaan. Zo hoeven ze niet onnodig te verhuizen en kan hun socialisatie in hun nieuwe huis direct beginnen. Een pup moet alles nog leren, dus van het karakter of specifieke eigenschappen is op deze leeftijd nog niet veel te zeggen. Dat hangt deels af van de opvoeding die ze zullen krijgen. Bij pups is er dus niet de mogelijkheid om ze eerst te ontmoeten (tenzij je naar Portugal wil reizen). 

Ook na adoptie blijven we betrokken en zullen we de adoptant bijstaan als het soms lastig is. Sommige honden zullen zich probleemloos aanpassen aan hun nieuwe leven, anderen zullen misschien wat meer aandacht en tijd nodig hebben. Waar nodig kunnen we de hulp inroepen van een gedragstherapeut. Elke hond wordt voor vertrek naar Nederland bekeken door een dierenarts en indien nodig behandeld. Ook wordt er bloed afgenomen en dit wordt onderzocht op de aanwezigheid van mediterrane ziektes. Zo heeft de adoptant de maximaal haalbare zekerheid over de gezondheid van de hond. Doordat we kleinschalig werken, kunnen we op deze zorgvuldige en betrokken manier honden plaatsen. N.B.: Pups zijn te jong voor een bloedtest en voor sterilisatie/castratie. 

Heb je interesse in een hond van onze stichting? Stuur ons dan een mailtje met wat informatie en je telefoonnummer of bel ons op.  Heb je na het verkennende telefoongesprek nog steeds interesse? Voordat de hond geadopteerd wordt, gaan we altijd eerst een keer op bezoek bij de adoptant. Bij adoptie sluiten we een adoptiecontract. De belangrijkste voorwaarden daarin zijn dat de adoptant goed voor de hond moet zorgen, deze niet zonder inspraak van de stichting aan anderen mag geven of doorverkopen en (in geval van een pup) de hond moet laten steriliseren/castreren zodra dit medisch verantwoord is. Als de hond niet bij de adoptant kan blijven, willen we als stichting altijd in de gelegenheid gesteld worden de hond terug te nemen. 

Het adoptiebedrag bedraagt 425,-. Daarin zit inbegrepen: vaccinaties volgens Europese regelgeving, internationaal paspoort, microchip, een gezondheidscheck door een dierenarts, bloedonderzoek naar mediterrane ziektes, de reis naar Nederland, behandeling tegen wormen, vlooien en andere parasieten en (als de leeftijd van de hond dit toelaat) ook de sterilisatie/castratie. Bovendien krijgt elke adoptant zo lang en zo vaak als nodig gratis gedragsbegeleiding van een zeer ervaren vrijwilliger van de stichting.