Sardinha en Faneca (gereserveerd)

Sardinha (sardientje) en Faneca (steenbolk, ook een vis) zijn twee Portugese katertjes die samen in Nederland geadopteerd zouden worden. Helaas kan dat niet doorgaan, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we deze katjes aan hun lot overlaten. We zoeken voor beiden, liefst samen, een ander huisje.

Sardinha heeft een vorm van dwerggroei. Hij was meer dan twee keer zo klein als zijn leeftijdsgenootjes. Inmiddels lijkt hij met een aantal groeispurten het weer redelijk in te halen, maar hij blijft waarschijnlijk wel erg klein.

Hoewel Sardientje zich als kleine kitten sociaal gedroeg, is hij in de shelter wat bangig geworden. Hij wilde zich niet meer door onbekenden laten aanhalen en bleef stilletjes in een hoekje zitten. Toen ze Faneca erbij zetten, ging het opeens een stuk beter. Inmiddels is hij in opvang in Nederland en neemt zijn schuwheid snel af. Het is best een dapper kereltje en hij is graag daar waar leven in de brouwerij is. Hij is katten en honden gewend. Sardientje is een binnenkat. Gezien zijn handicap denken we dat hij ook in de toekomst niet weerbaar genoeg is om de straat op te gaan. Een afgesloten tuin zou wel kunnen.

Faneca is zonder moeder gevonden en door vrijwilligers met de fles grootgebracht in een huis vol andere katten en honden. Hij is graag onder de mensen en wordt graag aangehaald (ook door vreemden). In de tijd dat hij met Sardien zat, speelden ze veel samen. Omdat Sardientje wat ouder is en eerder zijn vaccinaties kon krijgen, mocht die al eerder naar Nederland reizen. Faneca kan hem op korte termijn achterna reizen. Oh… en nog een dingetje…Faneca gaat graag met je mee naar de WC. Gewoon om te kijken.