Pepe

Pepe is een super vrolijk hondje van bijna drie jaar oud. Hij ziet er misschien uit als een fluffy schoothondje, maar in werkelijkheid is Pepe een stoer hondje dat van wild spelen houdt en heerlijk lomp is. Hij houdt ook van knuffelen en bij je liggen, dat dan weer wel. En ondanks dat hij vaak een wat stoere houding aanneemt, is hij best wel eens onzeker. 

Helaas heeft hij last van artrose in zijn voorpootjes, waardoor hij niet zo vrijuit kan spelen als hij eigenlijk zou willen. Hij mag niet springen, maar rechtuit wandelen is juist goed voor hem. Met een balletje spelen kan wel, maar dan moet je het balletje rollen i.p.v. stuiteren. Snuffelspelletjes zijn natuurlijk ook een goed alternatief om hem moe te maken. 

Pepe heeft niet zo’n fijn leven achter de rug. Hij is in Portugal door zijn familie waarschijnlijk niet goed behandeld en uiteindelijk zelfs buiten vastgebonden bij een verlaten huis. Gelukkig werd hij daar weggehaald door mensen die zich zijn lot aantrokken. Mogelijk door zijn verleden, houdt Pepe er niet van om opgetild te worden. Het kan soms wel eventjes, maar hij bouwt snel spanning op als hij gedwongen wordt. Hij lijkt negatieve ervaringen te hebben met een dominante manier van gehoorzaamheid afdwingen. 

In zijn gastgezin wordt met hem op een positieve manier getraind (zonder straf en zonder dwang) en daar reageert hij erg goed op. Het is een ontzettend slim hondje dat graag met je werkt en snel commando’s kan leren. 

Het is goed om zijn grenzen te respecteren en zijn ‘trigger stacking’ in het oog te houden. Dat wil zeggen: als zijn stress-emmertje al vol zit, kan hij er niet zoveel meer bij hebben en moet je hem dus niet overvoeren met prikkels of eisen. We zoeken daarom mensen die goed hondengedrag kunnen lezen en/of bereid zijn zich daar snel verder in te bekwamen. 

Is Pepe dan zo’n moeilijk hondje? Nee, dat ook weer niet. Als je zijn ‘gebruiksaanwijzing’ in acht neemt, is het een heerlijk hondje en super leuk gezelschap. Pepe is altijd vrolijk. Als hij ’s ochtends door heeft dat je wakker bent, komt hij meteen aanrennen om nog even bij je te liggen. Ook als je thuis komt, of als hij bekenden tegenkomt, gaat hij uit zijn dak van plezier. 

Pepe is zindelijk en sloopt niet. Hij is graag bij je in de buurt, maar kan ook goed een paar uurtjes alleen zijn. Bezoek is in het begin vaak even spannend, maar als mensen eenmaal zitten, laat hij zich graag aaien. Mensen die hij al kent, vindt hij geweldig. Pepe’s zware blaf zal zeker inbrekers buiten de deur houden. Hij blaft niet overdreven veel, maar ziet het wel als zijn taak om te waarschuwen bij onraad. 

De andere honden in het gastgezin vindt hij leuk gezelschap en hij respecteert hun ruimte. Drukke of reactieve honden op straat vindt hij bedreigend en daar blaft hij dan soms tegen, maar over het algemeen vormt dit geen probleem. Een andere stabiele hond in zijn nieuwe huis zou hem goed doen, maar dit is geen vereiste. Een drukke hond is niet aan Pepe besteed. 

Kinderen zijn voor Pepe in principe geen probleem, maar het ligt er natuurlijk wel aan hoe de kinderen met hem omgaan. Als ze hem met rust laten, is het prima als er af en toe kinderen over de vloer komen. Continue kinderen om hem heen zou wel te druk zijn voor hem. Pepe is katten gewend, maar blijft er wel achteraan willen. Een rustige kat die voornamelijk ligt te slapen is dus geen probleem, maar een jonge beweeglijke kat is misschien niet zo handig. Overigens is een losvliegende vogel in huis ook geen goed idee. 

Op de artrose na, is Pepe gezond bevonden en negatief getest op mediterrane ziektes. Hij is gecastreerd, gevaccineerd, gechipt en in het bezit van een Europees paspoort. 

Vanwege zijn artrose hanteren we voor Pepe een gereduceerd adoptiebedrag van €250.