Lupi-gereserveerd

Lupi zat al vanaf 2018 in het Portugese asiel. Ze is daar binnengekomen vanuit een plek die ze ‘het horrorhuis’ noemden. Het was iemand die zich voordeed als hondenopvang, maar de dieren nauwelijks verzorgde. Alle honden zijn toen met hulp van de politie in beslag genomen en Lupi was daar een van. Hoe lang ze er heeft gezeten, weten we niet. Op dat moment werd ze door de medewerkers van het asiel acht jaar oud geschat. Dan zou ze nu dus al elf zijn. Dat is erg onwaarschijnlijk. Onze dierenarts denkt dat ze nu ongeveer 8 a 9 jaar oud is. Het blijft altijd een gok, maar laten we het op 9 houden. 

Lupi is heel zachtaardig, subtiel en vrolijk van karakter. Ze is aanhankelijk en houdt van knuffelen en aandacht. Als je de kamer binnenkomt, zie je haar stilletjes hopen dat je haar kant op komt en haar even knuffelt. Ze trekt in elk geval alvast haar ‘knuffelgezichtje’ en laat haar buikje zien. Ze vindt het ook heel fijn om gewoon bij je in de buurt te zijn. Ze zal zich nooit opdringen, maar als we bijvoorbeeld in de tuin bezig zijn, komt altijd Lupi ‘toevallig’ ergens vlakbij liggen. 

Lupi is heel bescheiden en gezellig. Ze geniet enorm van de ‘luxe’ van een huis. Warme dekens, een zachte bank om op te liggen, lekker binnenblijven als het regent, lekkere kauwsnacks, betrouwbare mensen die voor haar zorgen…

Ze vindt een boswandeling heerlijk en kan dat fysiek ook goed aan. Hoewel ze niet jong meer is, heeft ze totaal geen ouderdomsklachten of ongemakken. Ongeveer drie keer per week een wandeling van een uur en de rest van de week alleen een blokje om is prima voor Lupi. 

Lupi is sociaal naar andere honden, groot en klein, reu en teef. Met katten weten we niet zeker, maar in het asiel zeiden ze dat ze wel achter de katten aan wilde rennen. Met (kleine) kinderen zouden we haar wel vertrouwen, maar of ze het leuk vindt is een ander verhaal. Ze is namelijk vrij gevoelig en ook wel op haar rust gesteld. Af en toe kinderen op bezoek vindt ze best leuk, maar in een druk gezin zou ze niet op haar plek zijn. Grotere kinderen die niet meer druk rennen en lawaai maken, zijn geen enkel probleem.

Autorijden gaat prima. In het begin vond ze het niet zo leuk, maar na een paar keer met de auto naar het bos te zijn geweest, springt ze meestal uit zichzelf al in de auto. 

Lupi kent nog geen commando’s, maar ze herkent haar naam en komt in principe als je haar uitnodigt om bij je te komen. Ze is zindelijk, loopt netjes aan de riem, maakt niks kapot in huis en kan uitstekend even alleen zijn. Hier is ze altijd samen met een andere hond, dus helemaal alleen zijn zou waarschijnlijk opnieuw opgebouwd moeten worden. 

Als Lupi een raar geluid hoort, blaft ze wel eens, maar nooit lang. Ze zal bijvoorbeeld even blaffen als de deurbel gaat, maar ze heeft geen problemen met bezoek. Wel kijkt ze naar vreemden graag even de kat uit de boom. Ze vindt het niet zo fijn als mensen meteen naar haar toe gaan en van alles van haar willen. Daar wordt ze een beetje onzeker van. Ze zal vast niet alleen maar goede ervaringen hebben met mensen en wil graag eerst even weten wat ze kan verwachten van iemand. Haar aanhankelijkheid wint het uiteindelijk altijd, want als het bezoek eenmaal zit, komt ze graag kennismaken en knuffelen.. 

We zoeken voor Lupi een zachtaardig gezin/persoon met een vrij stabiel leven. Ze vindt het (na een periode van gewenning) vast leuk om bijvoorbeeld mee te gaan op vakantie, maar je zou haar er geen plezier mee doen als ze elke dag meegesleept wordt naar terrasjes, wisselende uitjes en drukte. 

Lupi weegt 15 kilo en is een grote middenslag.

Voor interesse mail naar: info@perroenco.nl