Lipa is 2 -4 jaar oud en ongeveer kniehoog.  Ze komt uit Roemenië.

Lipa is een ontzettend lief, zachtaardig hondje dat onmiddellijk in je hart kruipt. Ze kwispelt en kronkelt wat verlegen en beleefd als ze een knuffel wil of je komt begroeten.

In het Roemeense asiel waar ze vandaan komt, had ze geen enkel comfort. Geen mandje, geen dekentje en ook geen aandacht van mensen. Ze weet niet waar ze het aan verdiend heeft om nu alles te krijgen wat haar hartje begeert en geniet met volle teugen.

Aanvankelijk volgde ze degene die haar opvangt overal door het huis, maar inmiddels weet ze dat dit niet nodig is en blijft ze steeds vaker gewoon liggen. Als ze een vreemd geluid hoort, blaft ze weleens, maar over het algemeen is hard snurken in haar slaap het meeste geluid dat ze maakt. Het is een stil en bescheiden hondje.

Ze kan al even alleen zijn en heeft al snel geleerd dat ze erop kan vertrouwen dat dit nooit lang duurt. Ze is zindelijk, sloopt niet en is rustig in huis. Ze wandelt en snuffelt graag en loopt keurig aan de riem. De eerste dagen was ze onder de indruk van de drukte op straat, maar daar raakte ze al heel snel aan gewend. Zelfs van vuurwerk (tot nu toe alleen in de verte hoorbaar) schrikt ze niet.

Ze heeft er geen problemen mee om tijdens de wandeling andere honden tegen te komen, al is dat natuurlijk ook wel afhankelijk van het gedrag van de andere hond. Lipa zou goed op haar plek zijn in een woonwijk of dorp, maar degene die haar opvangt is ervan overtuigd dat ze ook vrij gemakkelijk zou kunnen wennen aan een drukkere omgeving.

Als er bezoek komt, kijkt ze heel even de kat uit de boom. Zodra ze ziet dat het betrouwbaar is, begroet ze hen vriendelijk.

Ze blaft naar de kat van de buren, dus daarom denken we dat het geen succes zal zijn om met katten te leven. Ook als ze onderweg in het park bijvoorbeeld een eekhoorn ziet oversteken, reageert ze daar fel op.

Met kinderen is ze nog niet getest, maar omdat ze zo zachtaardig is, verwachten we geen problemen.

Lipa zoekt lieve mensen om de rest van haar leven mee te delen. Ze heeft nu eindelijk een fijne plek en goede zorgen verdiend.

Lipa is ongeveer kniehoog en geschat op 2-4 jaar oud (in haar paspoort staat 2, maar onze dierenarts dacht dat 3 of 4 ook zou kunnen).