Iris (gereserveerd)

Iris zat op 10 juni ‘s ochtends aan het hek van het asiel gebonden. Ze schatten haar toen op 8 a 9 weken oud. Op 23 juli mag ze naar Nederland komen, omdat dan al haar vaccinaties op orde zijn. 

Iris was al direct heel vrolijk en aanhankelijk naar mensen. Met de andere hondjes waarmee ze nu haar hok deelt , heeft ze ook nooit problemen. Het is altijd maar een gok, maar we denken dat ze niet zo groot wordt. Waarschijnlijk maximaal een middenslag. Wat voor rastype het is, weten we ook niet. 

Ze is natuurlijk nog maar een puppy, dus moet alles nog leren. Alleen zijn moet rustig opgebouwd worden, zindelijkheid zal wat aandacht vergen in het begin en uiteraard kent ze nog geen enkel commando. Ze zal in het begin waarschijnlijk ook nog geen hele nachten door kunnen slapen. We weten niet in welke situatie ze zat voordat ze in het asiel kwam, maar we houden er rekening mee dat ze nog geen verkeer etc. gewend is. Ook aan dat deel van de socialisatie zal dus aandacht besteed moeten worden. Verkeer, veel prikkels en nieuwe dingen etc., zullen dus best eng zijn in het begin. De ene pup kijkt nauwelijks ergens van op en vindt alles leuk, terwijl de andere in het begin van angst haast niet naar buiten durft, dat valt lastig te voorspellen. In ieder geval moet je veel tijd steken in de socialisatie. 

Volwassen honden plaatsen we altijd eerst in een gastgezin, zodat we de hond eerst goed kunnen leren kennen. Pups zijn er juist bij gebaat om zo snel mogelijk naar hun uiteindelijke plek te gaan, waar direct volop aan de socialisatie gewerkt kan worden. Dat betekent dat je de pup niet eerst kan ontmoeten om te kijken of ‘het klikt’. Ze zijn nog volop in ontwikkeling en een klik zal moeten ontstaan door aan elkaar te wennen en de pup op te voeden. 

Zie onze instagram en/of facebook voor filmpjes of vraag ze op via app