Help Beto

UPDATE: Het onmogelijk is gebeurd: we hebben voldoende donaties ontvangen om Beto te kunnen laten opereren!

Beto blijkt een uitzonderlijke erfelijke hartafwijking te hebben, waar hij niet verder mee kan leven. Een levensreddende operatie kost €3.500,-.

Sinds mei 2022 zat Beto in het Portugese asiel. Zijn eigenaar was een zwerver die niet goed voor zijn honden zorgde. Daarom heeft de gemeente ze in beslag genomen.

Beto is pas anderhalf jaar oud en hij heeft een top karakter, dus er zal zeker iemand zijn die hem in zijn/haar hart wil sluiten. Onlangs mocht Beto naar een opvanggezin in Nederland komen om hier op zoek te gaan naar een huis voor altijd.

Al bij de standaard gezondheidscheck bij MARKdierenarts bleek dat er iets met Beto’s hart was. Bij de Specialistische Dierenkliniek Utrecht kwamen ze er dankzij een echo (die ze gratis hebben gedaan voor hem!) achter in welke richting het probleem gezocht moest worden. Uitsluitsel kregen we bij de cardioloog van Veterinaire Specialisten in Vught.

Het goede nieuws: Beto’s aandoening is heel goed te verhelpen. Zijn aangeboren hartafwijking heet PDA. Dit is een lekkage in de verbinding tussen de longslagader en de aorta. Via een bloedvat in de lies, kunnen ze helemaal bij dit lek komen en er een plug in stoppen. Dan is hij binnen een paar dagen klachtenvrij en is zijn probleem voor de rest van zijn leven geheel verholpen.

Beto heeft geluk dat we er op tijd bij zijn. 70% van de honden met PDA overlijdt al binnen het eerste levensjaar. Als we nu niets doen, is de kans groot dat hij niet langer dan een jaar meer te leven heeft.

En dan nu het slechte nieuws: de kosten voor deze operatie bedragen € 3.500,-. De eigenlijke kostenraming kwam uit op €3700, maar cardioloog Niek Beijerink van Veterinaire Specialisten heeft bij voorbaat al toegezegd dat het totaalbedrag niet boven de €3500 uit zal komen. Hij zal proberen de kosten nog verder te drukken, zonder op kwaliteit in te boeten. Dank daarvoor! Het is wel afhankelijk van hoe de operatie verloopt en welke materialen nodig zullen zijn. 

We zijn een kleine stichting en hebben niet meer dan een paar honderd euro buffer voor noodgevallen. 

We willen operatie laten uitvoeren en hebben al een afspraak gemaakt voor vrijdag 27 januari. We kunnen Beto toch niet hier laten sterven, terwijl hij zo dicht bij een gouden toekomst is? Als hij eenmaal gezond is, wordt hij vast snel geadopteerd door iemand die heel gelukkig gaat zijn met hem. Maar daarvoor hebben we wel ontzettend veel donaties nodig.

Letterlijk elke euro is van belang! Beto kan alleen gered worden als heel veel mensen een steentje bijdragen.

Help Beto
Gezondheidscheck bij Lucas van MARKdierenarts in Vleuten
Help Beto
Echo bij de Specialistische Dierenkliniek Utrecht
Help Beto
Onderzoek door de cardioloog van Veterinaire Specialisten in Vught