Enrique (Coco) GERESERVEERD

Vrolijke kameraad zoekt zachtaardig buitenmens. 

In juni 2021 stond er een doos vol met puppies op de parkeerplaats van het Portugese asiel. Gelukkig waren ze al oud genoeg om zelf te eten en zonder moeder te kunnen. Enrique (of Coco, zoals we hem vaak noemen) was een van hen. 

Inmiddels zijn we een jaar verder en hebben we hem naar Nederland gehaald. Want we vinden het de hoogste tijd dat hij geadopteerd wordt. Het is niet alleen zielig, maar ook gewoon zonde dat deze hond zo lang in het asiel heeft gezeten. Hij had al die tijd iemand heel gelukkig kunnen maken.

Enrique is héél aanhankelijk, vindt het superleuk om samen iets te doen en is altijd goed gehumeurd. Als hij kan kiezen, is hij het liefst buiten. Lekker snuffelen, struinen, om zich heen kijken of een dutje doen. Maar met binnen samen op de bank doe je hem ook een groot plezier. Hij kan ook heel rustig aan je voeten gaan liggen en is heel bescheiden. 

Zoals te verwachten, is hij nog niet zoveel gewend en daardoor soms onder de indruk van dingen die wij heel normaal vinden. Hij leert echter snel en heeft veel vertrouwen in zijn begeleider. Trainen vindt hij ook echt leuk. Samen iets nieuws doen en koekjes verdienen. 

Als er bezoek komt, houdt hij in eerste instantie een beetje afstand, maar al snel komt hij knuffelen. Met honden is hij super sociaal. Hij maakt nooit ruzie, kan leuk spelen, heeft geen baknijd en is totaal niet dominant. Enrique is een lief onschuldig engeltje. Het braafste jongetje van de klas met de liefste wimpertjes van Nederland. 

Hij heeft wel een beetje jachtinstinct, maar niet fanatiek. We verwachten dat hij na training op veilige plekken wel los kan lopen. 

Hoe het mogelijk is, weten we niet, maar hij was vanaf de eerste dag 100% zindelijk en (met andere honden) even alleen zijn is geen enkel probleem. 

Enrique is negatief getest op mediterrane ziektes en uiteraard volgens de richtlijnen gevaccineerd, ontwormd en gechipt. 

Algemene info:

Als stichting staan we voor zorgvuldigheid, betrokkenheid en kleinschaligheid. We vinden het heel belangrijk dat een geadopteerde hond en de nieuwe eigenaar perfect bij elkaar passen. Daarom komt de hond eerst in een opvanggezin in Nederland. Op deze manier leren we de hond goed kennen en kunnen we geïnteresseerde adoptanten veel informatie geven over de hond. De geïnteresseerde kan de hond ontmoeten, laten kennismaken met eventuele andere huisdieren en de beslissing rustig overwegen. 

Ook na adoptie blijven we betrokken en zullen we de adoptant bijstaan als het soms lastig is. Sommige honden zullen zich probleemloos aanpassen aan hun nieuwe leven, anderen zullen misschien wat meer aandacht en tijd nodig hebben. Waar nodig kunnen we de hulp inroepen van een gedragstherapeut. Elke hond wordt voor vertrek bekeken door een dierenarts en eenmaal in Nederland voert onze eigen dierenarts ook nog een gezondheidscheck uit. Ook wordt er bloed afgenomen en dit wordt onderzocht op de aanwezigheid van mediterrane ziektes. Zo heeft de adoptant de maximaal haalbare zekerheid over de gezondheid van de hond. Doordat we kleinschalig werken, kunnen we op deze zorgvuldige en betrokken manier honden plaatsen. Heb je interesse in een hond van onze stichting? Stuur ons dan een mailtje met wat informatie en je telefoonnummer of bel ons op.  Heb je na het verkennende telefoongesprek nog steeds interesse? Dan kun je een afspraak maken om de hond te ontmoeten. Voordat de hond geadopteerd wordt, gaan we altijd eerst een keer op bezoek bij de adoptant. Bij adoptie sluiten we een adoptiecontract. De belangrijkste voorwaarden daarin zijn dat de adoptant goed voor de hond moet zorgen, deze niet zonder inspraak van de stichting aan anderen mag geven of doorverkopen en (in geval van een pup) de hond moet laten steriliseren/castreren zodra dit medisch verantwoord is. Als de hond niet bij de adoptant kan blijven, willen we als stichting altijd in de gelegenheid gesteld worden de hond terug te nemen. 

Het adotpiebedrag is €450. In het adoptiebedrag zit inbegrepen: vaccinaties volgens Europese regelgeving, internationaal paspoort, microchip, een gezondheidscheck door een dierenarts, bloedonderzoek naar mediterrane ziektes, de reis naar Nederland, behandeling tegen wormen, vlooien en andere parasieten en (als de leeftijd van de hond dit toelaat) ook de sterilisatie/castratie. Ook krijgt elke adoptant zo lang en zo vaak als nodig gratis begeleiding van een zeer ervaren vrijwilliger van de stichting.