Chanel (gereserveerd)

Chanel was in Portugal op straat gedumpt door haar eigenaar, zonder duidelijke reden. Hij wilde haar gewoon niet meer. Ze had bijna geen vacht meer door de schurft. Gelukkig is ze in de shelter daar meteen voor behandeld en is dit nu helemaal over.

Chanel is een heel lief en actief hondje. Ze is graag bij je, wil graag opgetild en geknuffeld worden, maar houdt ook erg van hard rennen. Vanwege haar jachtinstinct kun je haar waarschijnlijk beter niet loslaten op plekken waar veel wild is, maar we denken dat ze na training in gewone losloopgebieden prima los kan. Bij ons in de grote omheinde tuin is ze veel bezig met kijken waar de muizen en de konijnen zitten, maar als er iets leukers te beleven is, laat ze het wild voor wat het is.

Als je haar optilt, klemt ze als een aapje haar pootjes om je heen en soms legt ze haar koppie in je nek, super schattig. Ze vindt het heerlijk om bij je op schoot te zitten en bij je op de bank te slapen. Maar met alleen bankhangen maak je haar niet gelukkig. Chanel wil dingen meemaken, de hort op, als een kanonskogel over de velden racen, zoekspelletjes doen, samen de omgeving verkennen. En dan moe maar voldaan onder een dekentje uitrusten.

Chanel is sociaal naar andere honden. Als ze aan de riem honden tegenkomt, besteedt ze er weinig aandacht aan. In spel met andere honden kan ze soms wat doordraven. Dan speelt ze zo wild, dat niet elke hond het leuk vindt. Ze laat zich wel goed sturen hierin. Als ze zegt dat het klaar is, stopt ze ook.

Chanel sloopt niet en ze heeft er hier (met andere honden) geen moeite mee om even alleen te zijn. Als ze iets geks hoort, blaft ze soms even, maar voor een pincher blaft ze opvallend weinig. Ze heeft een basis van zindelijkheid, maar hier moet wel nog wat langer aandacht aan besteed worden. Ze heeft wel een voorkeur voor buiten haar behoefte doen, maar binnen plassen en poepen vindt ze ook niet erg. Je moet er dus in het begin goed opletten dat je haar echt op de vaste tijden en regelmatig uitlaat. Net als een pup eigenlijk. Onze ervaring is dat dit dan helemaal goed komt.

We zoeken voor Chanel actieve mensen die veel met haar gaan wandelen en/of hardlopen. Actieve hondensporten (behendigheid) zou ze misschien ook heel leuk vinden. Chanel is een jong hondje dat misschien nog wel vijftien jaar te leven heeft. Dat betekent dat je een echt een lange termijn verbinding aangaat en er ook nu al bij stil moet staan of je haar tegen die tijd nog steeds kunt bieden wat ze nodig heeft. Ben je zelf al aardig op leeftijd? Dan is het misschien verstandiger om naar een oudere of minder actieve hond te zoeken.