Chanel

Chanel was in Portugal op straat gedumpt door haar eigenaar, zonder duidelijke reden. Hij wilde haar gewoon niet meer. Ze had bijna geen vacht meer door de schurft. Gelukkig is ze in de shelter daar meteen voor behandeld en is dit nu helemaal over.

Chanel is een heel lief en actief hondje. Ze is graag bij je, wil graag opgetild en geknuffeld worden, maar houdt ook erg van hard rennen. Vanwege haar jachtinstinct zou ze misschien niet overal los kunnen, maar na veel oefenen en trainen is dit misschien al een stuk beter. Het jachtinstinct gaat natuurlijk niet over, maar ze heeft wel voldoende controle over dit instinct om soms ook andere keuzes te kunnen maken. Vandaar dat we denken dat training een verschil kan maken.

Als je haar optilt, klemt ze als een aapje haar pootjes om je heen en soms legt ze haar koppie in je nek, super schattig. Soms is ze zo enthousiast om je te zien, dat ze best hard in je handen en je kleren hapt. Ook in spel met andere honden kan ze soms wat doordraven. Dan speelt ze zo wild, dat niet elke hond het leuk vindt. Ze laat zich wel goed sturen hierin. Als ze zegt dat het klaar is, stopt ze ook.

Chanel is zindelijk, voor zover we weten sloopt ze niet en ze heeft er hier (met een andere hond) geen moeite mee om even alleen te zijn. Als ze iets geks hoort, zal ze zeker blaffen. Dat is natuurlijk ook wel pincher-eigen. Als je dan samen even gaat kijken, houdt ze op.

We zoeken voor Chanel actieve mensen die veel met haar gaan wandelen en/of hardlopen. Actieve hondensporten (behendigheid) zou ze misschien ook heel leuk vinden. Chanel is een jong hondje dat misschien nog wel zestien jaar leeft. Dat betekent dat je een echt een lange termijn verbinding aangaat en er ook nu al bij stil moet staan of je haar tegen die tijd nog steeds kunt bieden wat ze nodig heeft.