Beto is een gecastreerde podengo(kruising) van anderhalf jaar oud. Hij verbleef al vanaf mei 2022 in het Portugese asiel. Zijn eigenaar was een zwerver die niet goed voor zijn honden zorgde. Daarom heeft de gemeente de honden onteigend en aan het asiel overgedragen. 

Hij is vanaf 8 januari in een opvanggezin in Nederland en blijkt een erfelijke hartafwijking te hebben. Om te overleven, moet hij snel geopereerd worden. De operatie zal hem 100% genezen, maar is wel heel duur. Zie hier meer informatie en een doneer link.

Beto was de eerste twee dagen nog een beetje schuchter, maar zijn vertrouwen was heel makkelijk te winnen. Nu loopt hij ons overal achterna, ook heel dapper door schuifdeuren en de ene na de andere kliniek binnen voor onderzoeken naar zijn hart. Op de behandeltafel blijft hij braaf liggen tot ze klaar zijn en daarna knuffelt hij graag nog even met de medisch specialisten en assistentes. 

Beto heeft momenteel vanwege zijn hartafwijking niet veel energie. Hij speelt soms kort eventjes met de andere honden en maakt erg graag samen met zijn gastgezin wandelingetjes door de grote tuin. Als hij straks geopereerd is, zal hij waarschijnlijk een actieve hond worden. 

 

Help Beto