Aruk GERESERVEERD

Het is haast niet geloven, maar Aruk is achtergelaten in een huis nadat de mensen verhuisd waren. De huurbaas trof hem aan toen hij het huis kwam controleren. 

Dat hij een leven in huis onder de mensen gewend is, merk je duidelijk. Hij is absoluut goed gemanierd. Helaas is hij bang voor bezemstelen, de dweilstok etc. Als je die pakt, denkt hij dat hij slaag krijgt. Welke idioot slaat er nou een hond met een stok? Waarschijnlijk dezelfde als die het normaal vindt om een hond in een leeg huis achter te laten. Deze angst zal vanzelf slijten als hij ziet dat hij niet meer geslagen wordt. 

Aruk is dol op mensen, vooral zijn ‘eigen’ mensen, maar eigenlijk alle mensen. Bezoek wordt vrolijk onthaald en iedereen kan hem aaien. Hij wil niets liever dan een brave hond zijn en vindt het heel belangrijk dat je tevreden over hem bent. Wat hij verder wil? Bij iemand horen, iemands trouwe metgezel zijn, door dik en dun, een maatje voor het leven, twee handen op een buik. 

Aruk is zindelijk, heeft geen baknijd en is heel sociaal met andere honden. Ondanks zijn verleden, kan hij (met andere honden) prima even alleen zijn. Hij blaft niet veel, maar als hij blaft, sta je versteld van het diepe geluid. Hij is vrij klein, maar zo klinkt hij niet. 

Aruk is negatief getest op mediterrane ziektes en uiteraard volgens de richtlijnen gevaccineerd, ontwormd en gechipt. 

Algemene info:

Als stichting staan we voor zorgvuldigheid, betrokkenheid en kleinschaligheid. We vinden het heel belangrijk dat een geadopteerde hond en de nieuwe eigenaar perfect bij elkaar passen. Daarom komt de hond eerst in een opvanggezin in Nederland. Op deze manier leren we de hond goed kennen en kunnen we geïnteresseerde adoptanten veel informatie geven over de hond. De geïnteresseerde kan de hond ontmoeten, laten kennismaken met eventuele andere huisdieren en de beslissing rustig overwegen. 

Ook na adoptie blijven we betrokken en zullen we de adoptant bijstaan als het soms lastig is. Sommige honden zullen zich probleemloos aanpassen aan hun nieuwe leven, anderen zullen misschien wat meer aandacht en tijd nodig hebben. Waar nodig kunnen we de hulp inroepen van een gedragstherapeut. Elke hond wordt voor vertrek bekeken door een dierenarts en eenmaal in Nederland voert onze eigen dierenarts ook nog een gezondheidscheck uit. Ook wordt er bloed afgenomen en dit wordt onderzocht op de aanwezigheid van mediterrane ziektes. Zo heeft de adoptant de maximaal haalbare zekerheid over de gezondheid van de hond. Doordat we kleinschalig werken, kunnen we op deze zorgvuldige en betrokken manier honden plaatsen. Heb je interesse in een hond van onze stichting? Stuur ons dan een mailtje met wat informatie en je telefoonnummer of bel ons op.  Heb je na het verkennende telefoongesprek nog steeds interesse? Dan kun je een afspraak maken om de hond te ontmoeten. Voordat de hond geadopteerd wordt, gaan we altijd eerst een keer op bezoek bij de adoptant. Bij adoptie sluiten we een adoptiecontract. De belangrijkste voorwaarden daarin zijn dat de adoptant goed voor de hond moet zorgen, deze niet zonder inspraak van de stichting aan anderen mag geven of doorverkopen en (in geval van een pup) de hond moet laten steriliseren/castreren zodra dit medisch verantwoord is. Als de hond niet bij de adoptant kan blijven, willen we als stichting altijd in de gelegenheid gesteld worden de hond terug te nemen. 

Het adotpiebedrag is €450. In het adoptiebedrag zit inbegrepen: vaccinaties volgens Europese regelgeving, internationaal paspoort, microchip, een gezondheidscheck door een dierenarts, bloedonderzoek naar mediterrane ziektes, de reis naar Nederland, behandeling tegen wormen, vlooien en andere parasieten en (als de leeftijd van de hond dit toelaat) ook de sterilisatie/castratie. Ook krijgt elke adoptant zo lang en zo vaak als nodig gratis begeleiding van een zeer ervaren vrijwilliger van de stichting.