Anna valt niet zo op, maar is eigenlijk misschien wel de liefste hond die we nu in opvang hebben. Ze heeft een fluwelen oogopslag en een net zo fluwelen karakter. Anna trekt erg naar andere honden toe. Daarom gunnen we haar een eigenaar die al een andere hond heeft. Voor die hond zou Anna ook echt een aanwinst zijn. 
Anna is een echte roedelhond. Als haar vriendinnetje Poppy last heeft van haar oortjes, likt Anna ze schoon. Als Joël uit wandelen gaat, slaakt Anna gilletjes alsof er een deel van haar zieltje geamputeerd wordt. Ze controleert regelmatig of alles wel goed gaat met haar roedelgenootjes en slaapt het liefst tegen een ander hondje aan. Met haar koppie op zijn borstkas, als het even kan. Hoewel ze erg van eten houdt, zal ze dat niet van andere honden stelen. Ze wacht gewoon beleefd af of er een brokje voor haar overgelaten wordt. Ze speelt met elke hond op zijn manier/niveau. Met wilde honden speelt ze wild, met voorzichtige honden speelt ze voorzichtig. Verdedigt een andere hond het speelgoed? Prima, dan mag die ander al het speelgoed hebben.
Anna is weinig gewend en vond in het begin veel dingen/geluiden erg spannend. Nu na een paar weken kan ze visite vaak al begroeten zonder te blaffen en laat ze zich soms zelfs bij de eerste ontmoeting al door mensen aanhalen. Dat is wel een beetje afhankelijk van de betreffende persoon en of ze die binnen of buiten ontmoet.
Anna is ter adoptie voor mensen die al een andere hond hebben en een rustig huishouden.
Anna kan (met andere honden) prima even alleen zijn. Ze is rustig in huis en sloopt niet. Wandelen vindt ze heel leuk en ze loopt dan netjes aan de lijn. De buurkatten is ze gewend op te jagen samen met de andere honden. We sluiten echter niet uit dat ze met de juiste begeleiding zou kunnen wennen aan een rustige binnenkat. Met kinderen leven is waarschijnlijk op het moment nog wat te onrustig voor Anna. Als het wat grotere kinderen zijn die honden gewend zijn en echt rekening met haar kunnen houden, zou ze er wel snel aan kunnen wennen.

Anna is ter adoptie voor mensen die al een andere hond hebben en in een voorspelbare omgeving wonen. Alles waar ze er eenmaal aan gewend is, is geen probleem voor haar, maar ze reageert op geluiden die ze niet kent. Wat dat betreft is ze een uitstekende waakhond. Niet dat ze agressief is (totaal niet!) of dat ze het huis echt zou verdedigen, maar ze waarschuwt zeker als er iets vreemds is.
 
 
Anna is iets lager dan kniehoog en weegt 13 kilo. Ze is bijna twee jaar oud. Ze is medisch gecheckt en gezond bevonden
anna 1
anna 6
anna 4
anna poppy joel spelen 1
anna oog open
anna op joel slapen