Ana
geboren: januari 2021
gesteriliseerd: ja
kan met honden: ja
kan met katten: nee
betrouwbaar met kinderen: ja
gezond: ja
formaat: kniehoog, 13 kg

fluwelen karakter

Ana valt niet zo op, maar is eigenlijk een van de liefste hond die we ooit in opvang hebben gehad. Ze heeft een fluwelen oogopslag en een net zo fluwelen karakter.

Ana is in het Portugese asiel gekomen, toen ze een maand of 3 oud was. Pas toen ze bijna twee jaar oud was, kon ze naar Nederland komen. Ze is sinds oktober ‘22 bij haar opvanggezin in Nederland en heeft zich in deze tijd enorm ontwikkeld.

ontzettend slim en leergierig

In het begin vond ze mensen wel leuk, maar ook best wel spannend. Ze trok vooral naar honden toe. Inmiddels zouden we haar juist omschrijven als een baasgerichte hond.

Ana vindt het ontzettend leuk om te wandelen en loopt dan keurig aan de lijn zonder te trekken. Ook nieuwe dingen leren (en daar koekjes mee verdienen ;-)) vindt ze geweldig.

Ze is ontzettend slim en leergierig en zou het goed doen op hondentraining. We hebben haar nog niet veel geleerd, maar merken wel dat ze erg goed luistert naar de paar dingen die ze al wel kan.

Ana heeft wel jachtinstinct, dus zal ook na training niet op alle plekken los kunnen lopen. Ook katten zijn niet veilig voor haar.

het liefst in dezelfde mand

Met andere honden is Ana super sociaal. Ze houdt van spelen en sluit echt vriendschappen met honden. Ze is dan heel zorgzaam en lief. Als de andere hond dat toestaat, slaapt ze het liefst samen in dezelfde mand.

Ana heeft gedurende haar korte leven vooral in een hok gezeten, dus is weinig gewend. Daarom vond ze in het begin veel dingen/geluiden spannend. Inmiddels is ze al lang en breed gewend aan alle geluiden die bij dit huis horen en kan ze visite vaak begroeten zonder te blaffen. Soms laat ze zich zelfs aanhalen bij een eerste ontmoeting. Dat is wel een beetje afhankelijk van de betreffende persoon. Ze heeft daarin echt wel een voorkeur. Mannen vindt ze beduidend spannender dan vrouwen, dus zou ze wel tijd en hulp voor moeten krijgen om vertrouwen op te bouwen.

een zachtaardig persoon

Ana is weliswaar nog wat onzeker in nieuwe situaties, maar herstelt ook altijd heel snel. Daarom weten we zeker dat ze nog heel veel kan leren. In essentie is ze een stabiele hond. Ze was bijvoorbeeld de enige die zonder medicatie probleemloos Oud&Nieuw doorgekomen is.

Aan een normale woonwijk zou ze prima kunnen wennen, maar een drukke stad is teveel voor haar. Ook het huishouden waar ze in komt te wonen, zou niet te hectisch moeten zijn.

We zoeken voor Ana een zachtaardig persoon die het leuk vindt om haar van alles te leren. Dan zul je een heel lieve trouwe vriendin aan haar hebben.

Op deze pagina vind je meer informatie over adoptie.

anna 1
anna 6
anna 4
anna poppy joel spelen 1
anna oog open
anna op joel slapen