Riva (gereserveerd)

Riva is een lieve, speelse, actieve Podenco Ibicenco-mix uit Portugal van 2 jaar oud. Zo guitig als ze er op de foto’s uitziet, zo is ze ook echt. Ze brengt veel vrolijkheid en is het zonnetje in huis. Riva verblijft in de buurt van Antwerpen. Ze is gesteriliseerd, gechipt, gevaccineerd en heeft een uitstekende gezondheid. Ze is ongeveer 49 cm hoog en weegt 16 kilo.

Energiek buiten, rustig binnen

Ze wil graag dagelijks (of om de dag) een flinke wandeling maken en geniet dan vooral van veel snuffelen. Vanwege haar jachtinstinct kan ze alleen op veilige omheinde plekken loslopen, maar ze heeft er ook geen enkel probleem mee om aan de lijn te lopen. Als ze thuiskomt van de wandeling, rent ze nog even een vreugderondje door het huis en daarna gaat ze de rest van de dag heerlijk slapen. Riva kan zonder problemen een paar uurtjes alleen thuis zijn. Ze sloopt niet, is zindelijk en blaft/piept niet Als ze voldoende beweging krijgt, is ze in huis heel rustig en zou je af en toe bijna vergeten dat ze er is.

Aanhankelijk

Riva is aanhankelijk en vindt het heerlijk om geaaid te worden. Vooral als je over haar buikje aait, kreunt ze van genot. Maar het is geen hond die de hele tijd bij je op schoot wil zitten of tegen je aan plakt. Ze vindt het wel gezellig om soms even bij je te liggen, maar dat duurt meestal vrij kort. Naar bezoek of vreemden op straat is Riva altijd vriendelijk. Je merkt wel dat ze naar sommige mensen erg toetrekt en bij andere mensen juist minder interesse toont. Ze heeft direct door hoe iemand is en houdt vooral van zachtaardige lieve mensen. Bij dominante of hardere mensen blijft ze wat meer uit de buurt. Riva is absoluut betrouwbaar bij kinderen.

Andere honden

Riva kan goed met andere honden overweg en wil graag spelen. Voor sommige honden is ze wel wat te druk/wild. Als ze dan door een hond weg gesnauwd wordt, respecteert ze dat ook wel. Toen ze jonger was, respecteerde ze niet altijd grenzen, maar inmiddels is dit geen probleem meer. Riva is nog wel jong en temperamentvol, dus als ze in een huis met een andere hond wordt geplaatst, moet die andere hond wel een beetje zijn mannetje kunnen staan. Ze reageert heftig op honden die ze tijdens het wandelen tegenkomt. Ze trekt dan wild aan de riem en blaft. Als ze mag snuffelen aan de hond, wordt ze rustiger en probeert ze de hond aan het spelen te krijgen. Overigens moet je de riem ook echt stevig vasthouden als ze bijvoorbeeld een konijn op het spoor is. Zoals het een echte Podenco betaamt, telt voor haar op zo’n moment alleen de jacht.

Podenco

In veel opzichten is Riva een typische Podenco. Wie interesse in haar heeft, doet er goed aan zich in het ras te verdiepen. Podenco’s zijn vaak iets eigenwijzer dan de gemiddelde hond. Duidelijke grenzen stellen en consequent zijn is prima, maar een harde aanpak heeft absoluut een averechts effect. Wat dat betreft lijken Podenco’s misschien meer op katten dan op honden.

Filmpje:

klik hier voor een filmpje

Foto’s: