Puck is een lieve pup van 4 maanden oud. Ze is in Portugal samen met haar broertjes en zusjes uit een auto gegooid toen ze nog maar een week oud was. De vrijwilligers van het asiel hebben de pups met de fles grootgebracht, waardoor ze al heel jong gewend zijn aan menselijk contact. Je merkt dat ze daardoor heel aanhankelijk is en alles prima vindt. Je kunt haar gerust maar haar grote logge puppenlijf op schoot trekken, ze vindt het allemaal even gezellig.

Puck is een rustige evenwichtige pup. Ze is niet haantje de voorste, maar laat zich ook niet de kaas van het brood eten. Ze is aanhankelijk en vindt het leuk om te knuffelen of samen te spelen, maar zal zich niet opdringen en kan ook prima zichzelf vermaken. Omdat ze nog maar heel kort in Nederland is, ziet ze veel voor het eerst. Soms is ze best even onder de indruk, maar ze herstelt zich steeds  goed. Ze is op een voorzichtige manier nieuwsgierig. Gewoon precies zoals een pup hoort te zijn.

Ze is super sociaal met alle soorten honden. Ze zoekt contact met andere honden en wil graag spelen, maar als deze dit niet willen, gaat ze gewoon iets anders doen. Van andere honden die groter of wilder zijn dan zij, is ze nauwelijks onder de indruk en met piepkleine hondjes doet ze voorzichtig. Met katten is ze opgegroeid, dus dat is ook geen probleem. Vanwege haar leeftijd moet ze natuurlijk nog van alles leren, maar er is al een heel goed begin gemaakt. Ze kan haar plasje al de hele nacht ophouden, kan al even alleen zijn en is gewend om in de bench te slapen en te eten.

Puck is nu al voor haar vier maanden best een reusje en zal een flinke hond worden. Ze lijkt enorm op een Rafeiro do Alentejo. Dit is een soort berghond die in de Portugese regio Alentejo veel gehouden wordt als boerderijhond, omdat ze over het algemeen de kippen, schapen etc niets doen en het vee of gezin bewaken als dat nodig is. Het zijn kalme, vriendelijke en loyale honden. Ze maken zich niet snel druk en zijn wat traag in hun bewegingen. Vaak zijn ze naar vreemden wat afstandelijk en Puck zou in de toekomst ook wel wat waakinstinct kunnen gaan ontwikkelen. Ze is slim en pikt dingen snel op, maar het wordt waarschijnlijk niet het type hond om bijvoorbeeld allemaal kunstjes te leren.