Sponsor een hond

Sponsor een asielhond

Elk jaar in het voorjaar gaat onze dierenarts MARKdierenarts met zijn team naar het Portugese asiel om honden en katten te steriliseren/castreren. Daarnaast hebben we samen met deze dierenarts ook compleet ziektepreventieproject opgezet voor het asiel. Dat wil zeggen: alle honden vaccineren, ontwormen en beschermen tegen teken, muggen en andere ziekteoverbrengers.  Het verbetert het dierenwelzijn, bespaart uiteindelijk medische kosten en vergroot de kansen op adoptie. De dierenarts heeft enorme kortingen kunnen krijgen bij de leveranciers, maar voor de hele shelter kost het desondanks alsnog veel geld. Als we voor elke hond een sponsor vinden, kunnen we de rekeningen betalen.

Via deze link kun je naar het album op facebook met foto’s van alle honden. In de tekst bij de foto is te zien of de hond nog een sponsor nodig heeft.

Voor het jaaroverzicht van het preventieproject 2018/2019 zie deze link.

Als ‘jouw’ hond het asiel verlaat of komt te overlijden (helaas gebeurt dat soms ook), sturen we je hierover een berichtje. Als je wil kun je dan een andere hond uitzoeken voor wie je de rest van dat sponsorjaar de sponsor bent. Je hebt immers voor een heel jaar betaald.

Het sponsorjaar loopt van mei tot mei. Dat komt doordat dit de maand is waarin onze dierenarts meestal naar het asiel gaat. Begin je op een later moment in het jaar je sponsorschap? Dan betaal je in feite ook met terugwerkende kracht voor de maanden ervoor. Op deze manier hebben we er al vanaf mei 2018 voor kunnen zorgen dat alle honden in het asiel beschermd zijn.

Wil je een hond sponsoren? Reageer dan via facebook of stuur even een mailtje naar info@perroenco.nl. Het is ook mogelijk aan het preventieproject te doneren, zonder een hond te kiezen. Het geld zal dan besteed worden aan de honden die uiteindelijk geen sponsor hebben. Donaties kunnen overgemaakt worden naar Stichting Perro & Co NL27RBRB0706324641, BIC RBRBNL21

Sponsor een oude hond

Regelmatig komen er oude honden in het asiel terecht, die vaak moeite hebben te wennen aan het asielleven en vanwege hun leeftijd meer comfort nodig hebben. Soms gaat het om een afgedankte jachthond, vaak gaat het om een huishond waarvan de eigenaar is overleden. Wij streven er naar om mensen die een oude hond blijvend thuis willen opvangen te koppelen aan mensen die mee willen betalen aan de zorg voor zo’n oude hond.

De ervaring leert namelijk dat mensen die in de gelegenheid zijn zo’n hond op te vangen niet altijd de financiële middelen hebben en mensen die de financiële middelen hebben vaak niet in de gelegenheid zijn. Door deze krachten aan elkaar te bundelen, krijgen de oude honden toch een kans.

Zou je bereid zijn om de opvang van een oude hond te sponsoren? Laat ons dit dan weten! Het bedrag staat vrij en een tientje per maand helpt al. Als we op dit moment even geen hond/opvang combinatie hebben, gaat je bijdrage in het spaarpotje. Dat gebruiken we voor de kosten van de eerst volgende oude hond die naar Nederland mag komen.

Zo’n spaarpotje is hard nodig, want juist in het begin moeten er opeens veel kosten gemaakt worden. De reis, bloedtesten, chip, paspoort e.d. en vooral in het begin is er op medisch vlak vaak wat achterstallig onderhoud. Onze dierenarts (MARKdierenarts) helpt deze opvanghonden belangeloos. Doordat we alleen de kostprijs van medische behandeling hoeven te betalen en korting krijgen op medicatie, blijven de kosten te overzien. De medische zorg is gericht op kwaliteit van leven, niet op levensverlenging.

Uiteraard krijg je als sponsor regelmatig foto’s en updates van het wel en wee van de oude hond in opvang.

Java en Dalila (11 en 13 jr) zijn bij het Portugese asiel ingeleverd, omdat hun eigenaresse opgenomen moest worden. Deze lieve honden zijn het harde asielleven niet gewend en konden er totaal niet aarden. Ze zijn hun hele leven huishond geweest en verdienen een warm, comfortabel en liefdevol huis waar ze het laatste stukje van hun leven welkom zijn. Met hulp van sponsors hebben we ze naar Nederland kunnen laten komen, waar ze nu in opvang zitten. Het is niet gelukt iemand te vinden die hen beiden wilde adopteren en omdat de honden sterk aan elkaar gehecht zijn, hebben we besloten dat ze samen in opvang mogen blijven. Inmiddels is Java helaas overleden, maar Dalila lijkt nog lang niet van plan het op te geven.