Sasha

Sasha is samen met haar broertjes en zusjes in Portugal in een kartonnen doos op de weg gevonden toen ze een week of 8 oud waren. De pups zijn een aantal maanden in Portugal opgevangen door een echtpaar dat op hun erf (in groepjes) veel honden opvangt. Nu verblijft ze in een gastgezin in Nederland. 

Vind je het leuk om echt met je hond bezig te zijn en zoek je een speciale hond die uitblinkt in toewijding en leergierigheid? Niet alleen wandelen, maar vooral ook spelen, nieuwe dingen leren, verschillende jacht-, fun- of gehoorzaamheidstrainingen doen? Het twee handen op één buik gevoel is met Sasha gegarandeerd. Zodra ze maar even merkt dat je tijd hebt om met haar iets te doen, heb je haar volle aandacht. Apporteren heeft ze zichzelf aangeleerd en daar is ze enorm trots op, maar ze zou graag nog zo veel meer dingen leren. 

Verder is het ook gewoon een vrolijke pup die van ravotten houdt, dingen uitprobeert en zichzelf uitstekend kan vermaken. Ze kan ook heerlijk relaxen en genieten van een aai of knuffel en lekker tegen je aan hangen. Sasha stroomt over van liefde en enthousiasme voor ‘haar’ mensen. Wat dat betreft is het een echte gezinshond. Ze wordt nu opgevangen in een gezin met kinderen van 5 en 8 jaar. Daarvoor had ze nog nooit kinderen gezien, dus het was even wennen, maar al snel waren ze de beste maatjes. Met andere honden, katten en paarden samenleven is ze ook gewend. 

Bij vreemden keek ze in het begin nog eventjes de kat uit de boom, maar ook daarin wordt ze al steeds vrijer. Ze blaft als er iemand aan de deur komt en zal zeker waarschuwen bij onraad, maar mensen die je zelf binnenlaat, vindt ze in principe gewoon leuk. 

Nieuwe honden ontmoeten vindt ze in eerste instantie eng en dan wil ze ook wel proberen om die weg te jagen. Als ze rustig de tijd krijgt om te ontdekken dat ze haar niets zullen doen, ontdooit ze al snel en speelt ze graag. Op dit vlak is nog een wereld te winnen, mits je haar daar goed in begeleidt. Dat wil zeggen dat je geduld moet hebben en haar -binnen haar comfort zone- moet laten ervaren dat ze niet altijd iets hoeft met een andere hond en dat er dan ook niets engs gebeurt. 

Sasha is zindelijk, maar doet wel nog wat onderdanigheidsplasjes (ook in huis). Eventjes alleen zijn is geen probleem (al moet dit in haar nieuwe huis natuurlijk opnieuw opgebouwd worden). Slopen doet ze vooralsnog niet, maar ze sleept wel graag alles naar haar mand. Aan de lijn lopen gaat goed. Ze is nog wat onder de indruk van alle drukke straatbewegingen, dus ook hierin heeft ze wat geduldige begeleiding nodig. 

Een tuin en rustige woonomgeving is een enorm pluspunt, maar geen harde eis. Het gaat erom, dat ze de mogelijkheid heeft om in het begin haar behoefte te doen op een plek waar ze zich veilig voelt. Natuurlijk is het dan heel handig als je een tuin hebt. Ook om het wennen aan verkeer en drukte op te bouwen, is het fijn als je vanuit een rustige woonomgeving langzaamaan naar steeds drukkere plekken kunt gaan. Dit is eventueel ook te ondervangen door even de auto te pakken om naar een rustig wandelgebied te gaan en dan het wennen in de wijk zelf juist later op te bouwen. Belangrijker dan de perfecte woonomgeving, vinden we de ‘perfecte’ persoon.

De ideale persoon voor Sasha is net zo geduldig, zachtaardig en toegewijd als Sasha zelf, houdt van trainen en/of hondensport en heeft hier bij voorkeur al ervaring mee. Sasha is een jonge hond waar je nog alle kanten mee op kan. We zoeken iemand die er echt zin in heeft om met haar aan de slag te gaan en haar kan waarderen om wie ze is. 

Heb je mogelijk interesse?

Stuur dan een mailtje naar info@perroenco.nl met wat informatie over jezelf en je telefoonnummer, dan nemen we contact op.