Sasha (pup)-gereserveerd

Voor Sasha zoeken we mensen die al een andere hond hebben, zodat ze zich hier een beetje aan kan optrekken. Een andere ‘voorbeeldhond’ in de nabije omgeving is ook een optie, vooral als de nieuwe eigenaren ervaring hebben met honden.

Sasha is samen met haar broertjes en zusjes in Portugal in een kartonnen doos op de weg gevonden toen ze een week of 8 oud waren.

Nu is ze net 5 maanden oud en in Nederland ter adoptie. Sasha is een ontzettend lieve zachtaardige pup. Ze is erg baasgericht, wil graag aangehaald worden en is goed te trainen. Ze kan al apporteren en daar is ze heel trots op. Ze houdt zeker van spelen, maar vooral ook van knuffelen, bij je zijn en ook van slapen en lekker hangen.

Omdat ze zo zachtaardig is, durven we haar veilig bij een gezin met kinderen te plaatsen, mits het rustige kinderen zijn en er vooral in het begin echt rekening gehouden wordt met Sasha. Sasha is namelijk wel een beetje een bange poeperd.

Ze heeft in Portugal nog weinig meegemaakt en is snel onder de indruk. Als er bezoek komt, kruipt ze eerst weg in een veilig hoekje en pas als iedereen een tijdje rustig zit, durft ze tevoorschijn te komen. Ook onverwachte dingen op straat maken haar aan het schrikken. Als ze vreemde honden ontmoet, is ze daar in eerste instantie bang voor en probeert ze ze wegjagen. Als je haar rustig even laat wennen, verzamelt ze al snel de moed om te gaan spelen.

Met de zindelijkheid is al een heel goed begin gemaakt. Als je haar steeds op tijd uitlaat (elke keer na het slapen, na het eten, na het spelen) doet ze helemaal niets binnen. Ze heeft hier nog niets gesloopt, als iets niet mag dan doet ze het niet en ze kan (samen met haar zus) prima een paar uurtjes alleen zijn. Uiteraard moet dit opnieuw opgebouwd worden na de verhuizing.

Het is belangrijk voldoende tijd en energie te steken in haar socialisatie en haar rustig te laten wennen aan haar nieuwe omgeving. Een beetje verlegen zal ze waarschijnlijk altijd wel blijven, want dat is ook haar karakter, maar met de juiste begeleiding zal ze zeker uitgroeien tot een normale lieve huishond en een ontzettend trouwe metgezel.