Pepe (gereserveerd)

Pepe is in Portugal gevonden in een bos aan een boom gebonden. Hij is geschat op ongeveer 2 jaar oud.

Pepe is een ontzettend aanhankelijk en mensgericht hondje. Hij vindt werkelijk alle mensen leuk, ook kinderen. Hij gaat op straat voor wildvreemden op zijn rug liggen.

Pepe is heel sociaal naar honden, kan met katten (al wil hij er wel achteraan als ze gaan rennen). Hij is zindelijk en kan (hier met andere honden) prima een paar uurtjes alleen zijn. Hij blaft wel als er iemand aanbelt of op het raam klopt, dus hij is wel waaks. Hij is echter niet zo waaks dat hij bij elk geluidje aanslaat. Pepe sloopt niet, kan mee in de auto en gaat dan rustig liggen slapen. Hij loopt prima aan de riem en is op straat nergens van onder de indruk. Jachtinstinct lijkt hij vooralsnog niet te hebben. Daarom verwachten we dat hij op den duur wel los zou kunnen lopen (uiteraard nadat je eerst veel geoefend hebt met hierkomen).

Het is een actief en speels hondje. Hij houdt van een stevige wandeling en samen met een voetbal spelen, vindt hij geweldig. Op de bank komt hij graag bij je liggen.

Omdat hij nogal lomp is en ook best wel een eigen willetje heeft, is hij bij kinderen jonger dan 10 niet zo goed op zijn plek. Wat oudere kinderen die hun mannetje staan en van wild ravotten houden, kunnen daarentegen een ontzettend gezellig speelmaatje aan hem hebben. Wel kan hij af en toe wat doordraven in zijn wilde spel en dan moet hij (door een volwassene) even afgeremd worden. Ook kan hij in het begin wat morren bij het accepteren van de nieuwe regels. Als je heel rustig voet bij stuk houdt, voegt hij zich na een tijdje vanzelf. We vinden het onbegrijpelijk dat iemand hem gedumpt heeft, want het is een super lief en leuk hondje. Gelukkig is hij gered en kan hij hier iemand heel gelukkig gaan maken.