Maxi (gereserveerd)

Maxi zit al in het Portugese asiel sinds hij vijf maanden is. Dat is dus al bijna zijn hele leven. En dat terwijl hij zo’n leuke hond is! Er is helemaal niets mis met Maxi, maar in Portugal zijn de adoptiekansen gewoon minimaal. Gelukkig is hij nu in Nederland in opvang, dus de perfecte match kan niet ver weg zijn. 

Maxi is super lief, toegewijd en werkelijk altijd vrolijk. Hij maakt je elke dag aan het lachen met zijn gekke grijns. Maxi is kniehoog en best wel sterk en stevig. Hij is zindelijk, heeft nog niks gesloopt en kan in zijn opvanggezin probleemloos (met andere honden) een paar uurtjes alleen zijn. 

Hij is natuurlijk alleen maar gewend aan met andere honden in een hok zitten en moet dus nog veel leren. Hij kent natuurlijk nog geen commando’s, maar komt wel vrolijk aanrennen als je hem roept. Verkeer en fietsers vindt hij heel normaal, maar bijvoorbeeld een paard zag hij laatst voor het eerst. Zo kun je in de toekomst nog wel meer situaties tegenkomen die hij nog niet kent. Dan schrikt hij even, maar herstelt redelijk snel als je hem even de tijd geeft en het goede voorbeeld geeft. 

Maxi kreeg in het asiel regelmatig nieuwe hokgenootjes en stond bekend als een van de honden die nooit problemen had met andere honden. Dat merken we hier ook. Ook naar mensen is hij sociaal en open, maar op zijn eigen terrein kan hij wel wat waaks zijn. Niet dat hij veel blaft, maar hij zal huis en haard wel verdedigen bij onraad. 

Met kleine kinderen samenleven lijkt ons niet ideaal, omdat hij in zijn enthousiasme best lomp kan zijn. Met katten weten we niet zeker, maar ze zijn in het asiel een keer door het kattenverblijf gelopen en daar reageerde hij goed op. 

Helaas hebben de honden in het asiel onbeperkt toegang tot eten en heeft Maxi zich uit verveling helemaal klem gegeten. Nu hij in Nederland lekker in beweging is, begint hij al goed af te vallen. De laatste foto is van voordat hij te dik werd, dus zo zal hij er uiteindelijk ongeveer weer uit gaan zien. 

Voor Maxi zoeken we actieve mensen die een maatje voor het leven zoeken en samen met hem veel leuke dingen willen ondernemen.