Maxi-gereserveerd

Bij Maxi is alles veel, wat dat betreft past zijn naam goed bij hem. Hij heeft heel veel enthousiasme, is een en al vrolijkheid en toewijding en heeft vooral overstelpend veel liefde te geven. Lastig voor hem is dat hij zelf nog onvoldoende begrenzing heeft daarin. Daar heeft hij echt zijn baas voor nodig. 

Maxi stort zich vol enthousiasme in elk avontuur dat je hem aanbiedt, ook als hij die prikkels eigenlijk nog niet aankan. Het gevolg is dan dat zijn emmertje al snel vol is en hij gestrest raakt. De gestreste Maxi is nog een beetje meer van alles dan de gewone.  

Hij is vier jaar oud en zit ook al bijna vier jaar in het asiel. Dat doet iets met een hond. In het asiel zijn weliswaar veel prikkels van andere honden, maar is het leven verder heel overzichtelijk, voorspelbaar en gestructureerd. Nu hij in Nederland is, wordt hij overspoeld met allemaal nieuwe ervaringen. We merken dat het hem goed doet om deze nieuwe ervaringen geleidelijk te doseren, hem veel rust te geven en hem duidelijke leiding en structuur te geven. 

Maxi vindt het super leuk om met je te werken in de vorm van commando’s leren of speurspelletjes doen. Daarvan wordt hij in zijn koppie lekker moe, zonder overprikkeld te raken. Ook vindt hij het heerlijk om bij ons in de buurt rond te scharrelen als we in de tuin werken of om samen in de natuur te wandelen. Van een aai over zijn bol wordt hij dolgelukkig. Van heel veel knuffelen wordt hij ook heel gelukkig, maar dan weer een beetje te veel. 

Hij is een beetje waaks. Dat wil zeggen dat hij niet zomaar iedereen in zijn huis accepteert, daarin heeft hij echt wel zijn voorkeuren. Hij is hierin goed te begeleiden en we vermoeden dat dit minder wordt als hij straks wat zelfverzekerder is. 

Maxi kan goed alleen zijn. Dit is zelfs belangrijk voor zijn rust. Hij sloopt niet, is super zindelijk, blaft bij ons bijna nooit, is sociaal met honden en is goed gehoorzaam te krijgen. Hij heeft geen jachtinstinct, dus zal na enige training goed los kunnen lopen. Verder is het een enorm vrolijke clown die je elke dag aan het lachen maakt. Hij is ontzettend trouw en loyaal aan zijn baas en wil werkelijk alles voor je doen. Wie het leuk vindt om een beetje te werken met en aan een hond en het geen probleem vindt om hem structuur en rust te bieden, zal er een fantastisch maatje voor het leven aan hebben.