Cocas-gereserveerd

Cocas (spreek uit: Kokasj) is nu een paar weken in Nederland en kan zijn draai hier goed vinden. Hij is niet bepaald het type dat snel onder de indruk is van dingen. Hij is heel relaxed, vrolijk en zelfverzekerd. In huis is hij soms zelfs een tikkeltje te zelfverzekerd, oftewel, je mag hem af en toe wel wat grenzen stellen. Cocas is aanhankelijk en erg mensgericht. Hij is rustig in huis, maar wil ook wel spelen. Wandelen lijkt hij niet gewend te zijn vanuit zijn vroegere leven, maar vindt hij wel super leuk! Hij stapt er dapper op los met zijn korte pootjes.

Andere honden, katten en konijnen zijn geen enkel probleem voor hem. Kinderen vindt hij prima, maar liever niet te klein. Hij wil namelijk wel met rust gelaten worden door kinderen en het is voor de kleintjes nu eenmaal iets te moeilijk om zich altijd te beheersen.

Cocas is zindelijk, sloopt niet, kan even alleen zijn en loopt netjes aan de lijn. Openbaar vervoer is overigens ook geen probleem.

Cocas is afgestaan doordat zijn eigenaar financiële problemen had en uit huis gezet werd. Cocas is 8 a 9 jaar oud en weegt zo’n 8 kilo. Verkijk je niet op zijn leeftijd: voor zo’n klein hondje is dit vaak pas net iets over de helft van zijn leven.