Bo

Bo is een zeer leergierig, mensgericht en aanhankelijk hondje dat duidelijke leiding nodig heeft. Verkijk je niet in zijn schattige koppie, want Bo is een kleine dondersteen. Bo is uiteraard gecastreerd, gevaccineerd, gechipt, getest op buitenlandse ziektes en door de dierenarts gezond bevonden. Hij is ongeveer 40 cm hoog en tenger gebouwd.

Leiding

Bo zit in een opvanggezin in Nederland, hij woont daar samen met twee andere honden en een kat. Vanaf het begin worden daar duidelijke regels gesteld en leidinggegeven. Hier vaart onzekere Bo goed bij. Als Bo onvoldoende leiding krijgt, heeft hij het gevoel dat hij alles zelf moet regelen, met alle vervelende gevolgen van dien. Dan probeert hij de kat en bezoek het huis uit te jagen en valt honden buiten op straat aan. Dit gedrag wordt alleen maar erger als er niet per direct mee aan de slag gegaan wordt.

Overal mee bemoeien

Bo is een hondje dat zich graag altijd en overal mee bemoeit. Wat je in huis ook aan het doen bent, Bo moet er altijd bij zijn. Dan zit hij het liefst ook letterlijk met zijn neus overal in: de boodschappentas, de kast, de wasmachine, hij wil alles weten en alles zien. Dat overal mee bemoeien kan zich ook uiten naar de eigen honden als die aan het spelen zijn. Bo vindt drukke honden spannend en gaat dan proberen ze te stoppen door te blaffen of blaffend tegen ze opspringen. Hierin is hij prima te stoppen op commando. Als hij al te ver in zijn gedrag zit helpt het om hem even apart te zetten in een andere kamer tot hij weer rustiger is.

Verschrikkelijk slim

Hij is verschrikkelijk slim en weet precies wat wel en niet mag en bij wie. Hier zal hij dan ook gretig misbruik van maken en dat zal zijn gedrag niet ten goede zal komen. Hij lijkt precies te weten hoe hij er op zijn schattigst uitziet en probeert daarmee van alles voor elkaar te krijgen wat eigenlijk niet mag. Krijgt hij voldoende leiding, dan is hij lief, vrolijk, speels en ontzettend leuk gezelschap. Hij is heel goed te trainen en gehoorzaam. Hij heeft ook echt plezier in het leren van nieuwe dingen, speurspelletjes met wat lekkers als beloning zijn favoriet.

Wat Bo goed kan

Bo kan goed alleen zijn, is zindelijk en sloopt niet. Als hij honden eenmaal kent, kan hij hier goed mee omgaan. Vooral met kleine honden kan hij erg leuk spelen. Met katten kan hij onder bepaalde voorwaarden ook. Dit is afhankelijk van hoe de kat zich gedraagt en hoe de baas dit begeleidt. Bo is lief naar kinderen. Gezien zijn gevoeligheid voor prikkels en zijn behoefte aan leiding, denken we dat hij beter niet in een gezin met kinderen geplaatst kan worden. Maar als er onder toezicht van de baas kinderen over de vloer komen, is dat geen enkel probleem.

Wandelen

Wandelen in een nieuwe omgeving is spannend voor hem. Elke dag hetzelfde blokje om is dus fijner dan steeds naar allerlei verschillende wandelgebieden. Op zijn opvangadres zijn er drie verschillende blokjes van driekwartier en dat gaat prima. Spelletjes en met een bal of een touw vindt hij geweldig, alleen niet te lang. Na verloop van tijd komt hij namelijk in een te hoog energieniveau. Dan is elke prikkel te veel voor hem en kan hij uitvallen naar andere honden, bezoek etc.. Je kan overigens zonder problemen zijn speelgoed of eten van hem afpakken en weg leggen als het moet. Op straat heeft Bo met name moeite met drukke honden, groot of klein maakt hierin niet uit. Op rustige honden reageert hij inmiddels al veel minder heftig. Op dit moment kunnen we met de meeste hondeneigenaren wel op gepasten afstand (2-3 meter) staan praten of een stukje met hen oplopen. Op honden aan de andere kant van de sloot reageert hij nauwelijks nog, zelfs als die naar hem blaffen. Als we vreemde honden tegenkomen, steken we nog even over, maar ook dan reageert Bo nog amper. Dit was een week of 8 geleden wel anders.

Kortom…

Kortom, Bo doet het geweldig in zijn opvanggezin en is hard op weg om een heerlijk huishondje te worden. Hij reageert enorm goed op de rust, regelmaat en regels die hij in zijn opvanggezin krijgt. Hij zoekt een baasje dat deze weg voort wil zetten. Als hij naast rust, regelmaat en regels ook nog even de tijd krijgt, dan heb je uiteindelijk een tophondje.

Filmpje