Binnenkort in Nederland

Zolang vanwege corona grenzen gesloten zijn, kunnen er geen honden naar Nederland komen. We hebben wel al honden ‘op de wachtlijst’ staan, die naar een gastgezin zullen reizen zodra dat kan. Zoals het er nu naar uitziet, zullen de volgende honden begin juni naar naar Nederland komen:  

Leonardo

Leonardo zit al sinds 2016 in het asiel en is inmiddels al zes jaar oud. En dat terwijl het zo’n vriendelijke probleemloze hond is! Hij is niet bang, niet agressief, niet druk, niet ziek, niet oud, niet jong. Eigenlijk is het een heel onopvallende normale hond. Misschien is dat wel de reden dat hij steeds over het hoofd gezien wordt. Het is tijd dat daar verandering in komt.    

Karine

Karine kwam ruim anderhalf jaar geleden de shelter binnen en was op dat moment ongeveer een jaar oud. Ze was mager en wat angstig naar mensen, maar dat is inmiddels verleden tijd. Het is een lieve zachtaardige hond die een fijn thuis verdient. De rode bult in haar oog (cherry eye) is al verwijderd.  

Janet

Janet was nog maar een jaar oud toen ze in de shelter kwam en dat is is inmiddels alweer vier jaar geleden. Hoewel het een lief hondje is in een leuk handzaam formaat, is ze al jaren overgeslagen bij adopties. Het is nu eenmaal niet het type dat steeds vooraan staat en de aandacht op zich vestigt. Daarom vond het gastgezin het tijd om haar in de spotlights te zetten en een kans op adoptie te geven.    

Mike

Mike kwam in december 2019 in de shelter terecht en het was al direct duidelijk dat hij zeer geschikt is voor adoptie. Hij is sociaal en vrolijk naar mensen en andere honden, katten en kinderen zijn geen enkel probleem bij hem. Het is gewoon een tophond. Hij is vijf jaar oud en helaas besmet met leishmania. Hiervoor wordt hij behandeld en we verwachten dat eenmaal in Nederland de ziekte ook goed beheersbaar zal blijken. Onze honden worden altijd direct bij de Universiteit Utrecht gecheckt door de professor op dit gebied, dus aan goede zorg zal het niet ontbreken.  

Nando

Nando is een schatje. Een tikkeltje verlegen misschien (hij zal zich niet opdringen), maar heel lief. Hij zit sinds eind vorig jaar in het asiel en is drie jaar oud. We weten van hem dat hij prima met andere honden kan en op katten reageerde hij ook goed. N.B.: iemand in Duitsland heeft interesse om Nando te adopteren. Mogelijk zal hij naar Duitsland gaan in plaats van Nederland.